16.4 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

‘Del vell al nou estadi’, de Josep Casanova Cañete

La vella tribuna del camp de l'avinguda Catalunya quan ja començaven les obres d'enderrocament (foto: JOSEP CASANOVA CAÑETE)
La vella tribuna del camp de l’avinguda Catalunya quan ja començaven les obres d’enderrocament (foto: JOSEP CASANOVA CAÑETE)

Josep Casanova Cañete (1927-2008), soci del Gimnàstic durant molts anys, va compartir la seva afició a la fotografia amb la seva passió per l’equip grana. Tot i que va haver de marxar uns anys a treballar primer a Barcelona i després a Reus, Josep Casanova no es perdia mai els partits del diumenge a l’avinguda Catalunya. Quan es va instal·lar a Tarragona, va llogar un pis a tocar del camp de futbol i va immortalitzar amb fotografies i vídeo l’enderrocament del vell estadi l’any 1972.

 

Josep Casanova Cañete, en una imatge de l'any 1970 a les instal·lacions d'IQA, empresa on va treballar
Josep Casanova Cañete, en una imatge de l’any 1970 a les instal·lacions d’IQA, empresa on va treballar (foto cedida per la família)

Quaranta dos anys després, aquelles imatges es podran veure en públic per primera vegada. El nét de Josep Casanova Cañete és el jove fotògraf David Oliete, reconegut amb diversos premis i responsable de Fotografia de la revista FET a TARRAGONA. Coincidint amb la presentació del número 4 de la revista –amb la portada i el dossier central dedicats als 100 anys de futbol del Nàstic– es projectarà un vídeo que Josep Casanova va anar enregistrant amb els últims partits i l’enderrocament del camp de l’avinguda Catalunya i la construcció del nou camp a la Budellera. De fet, el documental d’uns quinze minuts de durada es titula ‘Del vell al Nou Estadi’ i és la primera vegada que es podrà veure en públic.

 

La projecció del vídeo històric i la presentació dels continguts de la revista tindran lloc aquest dimarts a les 19,30 h a l’Antiga Audiència, a la plaça del Pallol, en un acte obert a tothom. Els assistents podran adquirir el número 4 del ‘FET’ que centra la seva atenció en aspectes del passat, el present i el futur de la secció de futbol del Gimnàstic, però que inclou molts altres reportatges de la vida cultural, educativa, social i econòmica de Tarragona. A l’acte intervindran David Oliete, el periodista Quim Pons –responsable dels continguts del dossier– i el soci del Nàstic i col·laborador de la revista, Jordi Jaria, que traçarà un perfil de la trajectòria de l’entitat en aquestes últimes quatre dècades.

 

El FET a TARRAGONA és una revista bimestral que complementa aquest digital i que la fan possible un grup de periodistes tarragonins. Una aposta per la qualitat de continguts, fotografia i disseny que ja coneixen molts tarragonins. Més de 420 lectors ja són subscriptors de la revista i la reben còmodament a casa i molts altres la compren a les llibreries de la ciutat. Aquest dimarts us en podreu fer subscriptors (són només 30€ l’any) a l’acte de l’Antiga Audiència, però també ho podeu fer ara mateix clicant aquí.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here