23.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Les bodes ‘indies’ de Pixelmoreno

Un moment de l'acte inaugural de l'exposició de fotografies de Pixelmoreno que està oberta a La Cocotte durant el mes de març (foto cedida per Pixelmoreno)
Un moment de l’acte inaugural de l’exposició de fotografies de Pixelmoreno que està oberta a La Cocotte durant el mes de març (foto cedida per Pixelmoreno)

Són amics des que feien quart d’EGB al col·legi Cèsar August. Amics inseparables, estudis de batxillerat artístic al Martí i Franqués i la llicenciatura de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Des de fa cinc anys, també companys d’aventures professionals en el món del disseny i la fotografia. Aquí és on neix Pixelmoreno, el projecte de l’Aitor Pombo i l’Agustí Arévalo.

 

Una paraula moderna -píxel- i una paraula més aviat “castissa” -moreno- defineixen les seves dues passions (noves tecnologies i món analògic) que marquen una filosofia i una línia de treball: l’ús de les tècniques fotogràfiques més avançades sense oblidar “per romanticisme” càmeres antigues i de culte com les Polaroid. De fet, el seu estudi al carrer Mare de Déu de la Mercè 2, darrere la plaça del Fòrum, és l’única botiga distribuïdora oficial a Tarragona dels productes d’aquesta marca i a on es poden trobar una vintena de models de “càmeres de col·leccionista”.

 

La Polaroid la incorporen com una oferta més a la seva principal dedicació actual: la fotografia de bodes. I és que, gairebé sense adonar-se’n, l’Aitor i l’Agustí s’han convertit en uns mestres dels casaments amb una fotografia molt personal, d’autor, més artística, espontània i intimista. S’hi han especialitzat a partir d’un concepte diferent i alternatiu de les bodes, lluny del clàssic establert. Ells parlen de “fotoperiodisme” o “fotodocumental” perquè improvisen molt i miren d’integrar-se plenament i passar desapercebuts durant la festa: “No forcem res, retratem el que passa”.

 

Cuiden molt les sessions preboda: una trobada amb els nuvis un parell de mesos abans del casament, en un context informal, per conéixer els seus gustos, trencar el gel, agafar confiança i definir un estil propi per al dia de la celebració. “Les parelles busquen coses diferents. I nosaltres també”, afirmen aquests dos joves, que reconeixen estar “absorbits” per una feina que ja suposa el 90 % de PixelMoreno.

 

Ara celebren els cinc anys amb una exposició a La Cocotte. Un recull de fotografies titulat ‘MET-AMOR-FOSI: Felicitat en imatges’ que transmeten situacions emotives per als nuvis o per als mateixos autors. La mostra estarà oberta durant el mes de març, just abans que comenci una temporada de 40 casaments que portaran l’Agustí i l’Aitor per tot el país amb una maleta de càmeres Polaroid.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here