Advertisement Advertisement
Carregant ...

Trobada autors-lectors a La Capona

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Trobada d'autors que presenten novetats per Sant Jordi: Manel Cuyàs, Care Santos, Vicenç Pagès, Rafael Nadal, Albert Villaró i Gaspar Hernández (foto: La Capona)

Trobada d’autors que presenten novetats per Sant Jordi: Manel Cuyàs, Care Santos, Vicenç Pagès, Rafael Nadal, Albert Villaró i Gaspar Hernández (foto: La Capona)

Normalment, per la diada de Sant Jordi, els autors de les principals novetats literàries catalanes passen tot el matí signant llibres a les diferents parades de la Rambla. De la Rambla de Barcelona, és clar. Si els lectors tarragonins volen gaudir de la preuada signatura d’un autor de prestigi nacional, s’han de desplaçar a la capital del país tant sí com no, ja que és on els escriptors tenen el gruix de seguidors.

Per tal d’apropar tots aquests autors a Tarragona, la llibreria La Capona, amb la col·laboració de la llibreria La Mulassa de Vilanova, presenta una nova iniciativa que consisteix a organitzar esporàdicament trobades informals amb escriptors de renom del panorama literari català.La llibreria tarragonina prefereix allunyar-se així dels protocols de les presentacions tradicionals i reunir autors i lectors en un esmorzar conjunt. Les cadires sobren, i la trentena d’assistents passegen per tot local parlant entre ells o reunint-se amb els escriptors, tot prenent el cafè i les pastes que els llibreters de La Capona han preparat per l’ocasió. En aquesta primera edició, participen Rafel Nadal, Gaspar Hernández, Albert Villaró, Care Santos, Vicenç Pagès i Manel Cuyàs.

Abans de començar l’acte, Pau Espinosa, un dels botiguers de la llibreria tarragonina, remarca la importància de l’esdeveniment i avisa que “més d’un dels autors que ens visiten estarà a la llista dels més venuts d’aquest Sant Jordi”. Espinosa ho diu amb coneixement de causa, ja que un cartell de La Capona informa que Dies de frontera de Vicenç Pagès, El nét del pirata de Manel Cuyàs i Els Ambaixadors d’Albert Villaró són 3 de les obres més venudes de la setmana.

Cafè i pastes per acompanyar la trobada dels autors amb els lectors (foto: La Capona)

Cafè i pastes per acompanyar la trobada dels autors amb els lectors (foto: La Capona)

Per a donar el tret de sortida oficial de la trobada, i privant-se de promocionar el seu propi llibre (ja se n’han fet un fart durant tot l’any, avui no toca) els autors decideixen fer una curta ressenya de les obres dels seus companys. Lloances, alguna crítica amable i somriures de circumstàncies entre els escriptors, davant la mirada atenta dels lectors que, acabat el torn de presentacions, comencen a preguntar. La primera de les qüestions ve de part de Ramón López: “No creieu que aquest tipus d’actes s’haurien de potenciar lluny de Barcelona?”. Vicenç Pagès és qui pren la paraula, i respon que “és evident que sí”, afegint que “nosaltres estem encantats de viatjar allà on ens cridin, i més si és per estar en contacte amb vosaltres (els lectors), ja sigui en xerrades o clubs de lectura”. Per López, Tarragona peca de naïf, ja que “ens costa organitzar esdeveniments d’aquest caire, i quan ho aconseguim en fem mala difusió”, una  opinió que comparteix Cristina Barber, que comenta que ”a la ciutat hi ha cultura literària, però està dispersa. S’hauria de trobar una manera de fer-ne una millor promoció”. Amb tot, els dos coincideixen en el fet que “és un privilegi poder trobar-se amb autors de prestigi com els que han vingut avui. Estem molt contents”.

El propietari de La Capona, ‘Pitu’ Rovira, assegura que estan valorant repetir l’experiència en una altra ocasió. “La resposta del públic és bona, i veiem que funciona bé”, explica Rovira, que admet amb un tímid somriure que “sent un dimarts a les 11 del matí, temíem que no s’hi apropés la gent!”. Molt segurament la propera trobada serà durant les festes de Nadal ja que, segons Rovira, és llavors i per Sant Jordi quan la gent compra més llibres i els autors tenen molta més disponibilitat. El propietari observa que “als lectors els agrada molt el contacte directe amb els escriptors. Poden comentar què els ha agradat, què no, així com parlar de futurs projectes”.“Els lectors acostumem a ser força xafarders”, explica rient. Iniciativa, doncs, positiva, que té pinta de repetir-se d’aquí uns mesos.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *