Advertisement Advertisement Advertisement
12 C
Província de Tarragona
Dijous, març 23, 2023

Un ‘encant’ de revista

portada_FET#5

 

Aquí teniu la portada del número 5 de la revista FET a TARRAGONA. El fotògraf David Oliete és l’autor d’aquesta imatge ben acolorida que té com a escenari Cal Corderet, la botiga més antiga de la ciutat que continua en actiu.

 

El dossier central de la revista el dediquem al comerç de Tarragona i n’oferim una mirada diferent: analitzem el present i futur del sector a partir de les opinions dels experts; entrem en algunes botigues històriques de la ciutat; passegem pels mercadets i hi anem a comprar; parlem amb els estudiants de comerç de l’IES VIdal i Barraquer i sortim a buscar la moda més jove i atrevida. Tot plegat, sota la coordinació d’Anna Plaza i amb el suport de Quim Pons.

 

Al número 5 del FET també publiquem un reportatge exclusiu des de l’interior del Banc d’Espanya. L’edifici emblemàtic de la Rambla Nova està tancat des de fa 10 anys i presenta un estat alarmant de degradació, com han pogut comprovar per dins el periodista Jordi Suriñach i el fotògraf David Oliete. L’ajuntament es planteja ubicar-hi un museu sobre la química, però el projecte encara es troba en un punt molt incipient i sense finançament.

 

Els efectes de la crisi també es deixen notar en altres continguts de la revista. Quatre persones que lluiten contra la pobresa des de diferents àmbits són els protagonistes d’un dels reportatges, que signa Albert Ollés. Dos emprenedors sorgits de la URV ens expliquen les seves idees portades a la pràctica en un article d’Enric Garcia.

Oriol Grau, Pere Navarro i el director del FET a TARRAGONA  a l'acte del Cafè Metropol (foto: David Oliete)
Oriol Grau, Pere Navarro i el director del FET a TARRAGONA a l’acte del Cafè Metropol (foto: David Oliete)

En l’àmbit cultural apostem per l’escriptora tarragonina Coia Valls -que amb el seu darrer llibre ‘La cuinera’ continua amb una trajectòria d’èxit fulgurant-, pels grans castells que han fet història al Concurs de Tarragona -que enguany arriba a la 25a edició-, i per Dames i Vells, que també aquest 2014 celebren els seus 500 anys. Per aquest motiu, la primera dama del ball parlat i doctor en filologia per la URV, Pere Navarro, va ser l’encarregat de participar en la presentació de la revista al Cafè Metropol.

 

Navarro va parlar de la importància d’utilitzar en els versos del ball parlat un llenguatge col·loquial i no estandard, basat en les expressions genuïnament tarragonines i va explicar com havia evolucionat la manera d’escriure’ls des de la seva recuperació, l’any 1981, fins a l’actualitat.  L’expert en dialectologia i el director de Dames i Vells, Oriol Grau, van avançar que el proper diumenge faran la primera trobada per començar a determinar els temes i personatges d’actualitat que enguany apareixeran a Dames i Vells. L’espectacle d’aquest 2014 serà de format especial i tindrà com a únic escenari el Teatre Metropol en diferents funcions.

 

La commemoració de Dames i Vells és tractada a la revista amb un article ben singular que us convidem a descobrir perquè us sorprendrà.. El FET ja el podeu trobar a partir d’avui als punts de venda habituals: Llibreria Adserà, Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i El Lloro (carrer Governador González).

 

La subscripció anual és de només 30€ l’any i us permet rebre la revista còmodament a casa i participar en activitats culturals organitzades pel FET a TARRAGONA. Si encara no formeu part de la familia del FET, us convidem a afegir-vos-en. Només cal clicar aquí. Estem convençuts que tindreu una altra mirada periodística de Tarragona.

This slideshow requires JavaScript.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here