9.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

El museu de la pagesia

(Foto cedida pel Museu de la Vida Rural)
(Foto cedida pel Museu de la Vida Rural)

Aquest dijous és Sant Isidre, patró de la pagesia. En molts pobles de Catalunya, s’hi celebren festes i fires al voltant del 15 de maig. A Tarragona, el Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre recorda cada any la data del copatró amb una missa, un dinar de germanor i alguna activitat cultural.

 

Si volem endinsar-nos en la vida dels pagesos, aquesta època de l’any pot ser de les més adients per conèixer un equipament únic a Catalunya: el Museu de la Vida Rural, a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Aquí podreu fer un recorregut per la vida tradicional del camp català que es remunta fins fa més de cent anys.

 

L’exposició permanent del museu conté una amplíssima varietat de peces relacionades amb les feines al camp, els oficis artesans, la cultura i la vida quotidiana de fa moltes dècades al món rural. Hi trobareu un molí d’oli, una premsa de raïm, una arada catalana, una mesura de gra, ceràmiques… en molts casos, peces datades al segle XIX o principis del segle XX. Unes autèntiques joies que ja formen part del patrimoni cultural del país i que es combinen a l’interior del museu amb audiovisuals i escenografies.

 

El Museu de la Vida Rural s’estructura per les diverses feines agrícoles, els oficis del poble (mossèn, mestre, apotecari…) i les tasques de la llar. Tot plegat al voltant d’un edifici del segle XVII i renovat a finals dels anys 80, i un edifici de nova construcció, singular i modern. Cal afegir-hi un nou edifici annex, amb les funcions d’espai pedagògic.

 

invitació als subscriptors del ‘fet’

Per commemorar el patró de la pagesia i gràcies a la col·laboració del Museu de la Vida Rural, el FET a TARRAGONA convida un dels subscriptors a la revista a fer una visita gratuïta a aquest equipament cultural de l’Espluga de Francolí. Les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat  abans de la mitjanit del dimarts 20 de maig. Entre tots els participants farem un sorteig i la persona afortunada disposarà de 3 entrades per poder visitar quan ho desitgi el Museu de la Vida Rural.

 

Els horaris són els següents: de dimarts a dissabte de 10,30 a 14,00 i de 16,00 a 18,30 h. Diumenges i festius de 10,30 a 14,00 h. Per poder gaudir tranquil·lament de la visita, cal disposar d’una hora i mitja, aproximadament. Us convidem a participar en el sorteig perquè el museu s’ho val, i molt!

 

(Foto cedida pel Museu de la Vida Rural)
(Foto cedida pel Museu de la Vida Rural)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here