23.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 22, 2024

L’èpica del Concurs de Castells de 1970

Membres dels Nens del Vendrell amb la fotografia del dos de vuit amb folre dle Concurs de 1970
Membres dels Nens del Vendrell amb la fotografia del dos de vuit amb folre dle Concurs de 1970

Va ser el concurs del segle. El certamen del 1970 es recorda perquè va ser el primer on els Nens del Vendrell i la Vella de Valls, les dues colles punteres del moment, es van veure les cares. No es trobaven a plaça des de la diada de Sant Fèlix del 1967 i el món casteller estava expectant de veure actuar les dues colles en un mateix escenari. Els vendrellencs havien participat a les edicions del Trofeu Anxaneta d’Argent a Vilafranca els anys anteriors, però la Vella no hi havia anat per estar en desacord amb les bases. Així, el Concurs de Tarragona de l’any 1970 tenia aquest al·licient: la rivalitat entre les dues colles més en forma del panorama casteller.

 

El públic va respondre a la crida i la Plaça de Braus es va omplir amb més de vint mil persones. I l’espectacle no va decebre a les expectatives creades. L’emoció va començar ja a la primera ronda. Els Nens, de sortida, van descarregar el pilar de 6, i la Vella va optar pel 2 de 8 folrat, un castell inèdit fins llavors que es va quedar en carregat. Els  vendrellencs es posaven per davant. A la segona ronda les dues colles van carregar el pilar de 7 amb folre -la primera vegada pels rosats-. A la tercera ronda els Nens van optar per provar el 2 de 8 amb folre, i es van convertir en la primera colla que aconseguia descarregar-lo en tot el segle XX. La Vella va carregar el pilar de sis, però els vallencs no es van resignar i en una quarta ronda van provar, sense èxit, el 4 de 8 amb el pilar. Els Nens del Vendrell s’emportaven el Concurs després d’un duel emocionant amb l’etern rival.

(…)

Així arrenca el reportatge que publiquem al número 5 de la revista FET a TARRAGONA. Tots els continguts de la publicació els podeu trobar adquirint la revista als següents establiments: Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Llibreria La Capona, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i El Lloro (carrer Governador González).

 

També us convidem a fer-vos subscriptors anuals de la revista per només 30€ i tots els números els rebreu còmodament a casa. Per complimentar la subscripció només cal clicar aquí. FET a TARRAGONA: una altra mirada periodística a la ciutat.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here