23.1 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Des del País de l’olivera

Vicente Moreno participa constantemente en la sessió preparatòria.  Foto: Olivia Mulet
Vicente Moreno participa constantemente en la sessió preparatòria. Foto: Fetatarragona/Olivia Molet

Expliquen que és metòdic, organitzat i amant de tenir-ho tot controlat. Parlador, molt parlador i caminador, molt caminador i actiu, més actiu encara durant tot l’entrenament.

Amb un posat de tipus tranquil, amb la sensació de no anar mai massa estressat i aquella mirada seriosa que transmet seguretat en moltes ocasions.

Vicente Moreno és el nom anònim de moda a Can Nàstic, sortit pràcticament del no res i amb l’única experiència d’haver entrenat al Xerès.  Amic íntim del Director Esportiu, Emilio Viqueira, amb qui té una estreta relació des de fa catorze anys. Els dos van coincidir en el doble pivot del Xerès i compartien habitació a les concentracions de l’equip andalús.    

PART DE LA HISTÒRIA

Vicente Moreno a l'entrenament del Nàstic.  Foto: Olivia Mulet
Vicente Moreno a l’entrenament del Nàstic al Nou Estadi.
Foto: Fetatarragona/Olivia Molet

 

Moreno s’allunya del perfil d’un entrenador amb afany de protagonisme. Les darreres setmanes no ha volgut alterar aquella rutina que tant li agrada i davant l’allau de peticions d’entrevistes ha decidit que parla en roda de premsa els divendres per no haver de tractar a ningú millor que a l’altre.

 

Tímid des de fora i proper des de dins. L’any 1999 abandona el seu País de l’Olivera, que canten els Obrint Pas, per marxar cap a Andalucia on s’afiança fins arribar a ser capità del Xerès.

 

Testimoni directe d’aquell històric 3 de juny del 2006 a Chapín, la seva arribada a la banqueta grana ja s’havia dibuixat aquest estiu però no es resol fins la destitució de Santi Castillejo, a la jornada dotze. Moreno substituïa una icona del nastiquisme i poc a poc se’ns ha guanyat a tots, tot i els molts prejudicis inicials.

 

Els que el coneixen com el delegat de l’equip, Josep Maria Grau o el segon entrenador Adolfo Baines, coincideixen en dir que és un apassionat del futbol i un estudiós constant, analista delicat i pacient. Fet que l’ha permès amotllar l’equip a les diferents situacions en les que s’ha trobat aquesta temporada.

De tracte afable amb quasi tothom i de diàleg obert i concret. El més veterà del vestidor, l’Ernerst Canete, l’etiqueta d’“Honest i Sensat” (podem assegurar que són uns adjectius que Canete reserva només per uns quants, no sé perquè m’ha vingut al cap Paco Flores)

El tècnic de Massanassa, ja ha deixat de banda la seva camisa verda (estil polo festuc del Tata), la de la sort, que qui sap si pot tornar en algun dels pròxims partits.  L’hem vist de blanc, de blau, de gris i amb un ampli repertori tàctic que l’ha portat a variar de peces però no d’identitat.

Vicente Moreno vol tenor tots els detalls dels entrenamets més que controlats. Foto: Olivia Mulet
Vicente Moreno vol tenir tots els detalls dels entrenamets més que controlats. Foto: Fetatarragona/O.M.

Un dels pilars del vestidor i participant directe de la bona ratxa grana, Xavi Molina, creu que Moreno ha sabut portar a cada jugador el que més necessita: “si ha de fotre canya la fot, ens ha fet madurar”.

Home de confiança de Promoesport i amb molt bon feeling amb la directiva i els accionistes majoritaris. ”Discret i amb una professionalitat d’aquelles que costa de trobar”, segons el mateix Director General, Lluís Fàbregas.

Aquest és Vicente Moreno Peris, el capità d’un vaixell que atracarà a la Costa da Morte per superar el primer pas cap a un ascens somiat.

De moment la història del Nàstic ja li reserva una pàgina gran amb el rècord de victòries consecutives. Ara tocarà veure si el miracle “Vicente Moreno” és capaç de dosificar la benzina d’aquest equip i el balcó de la plaça de la Font també li fa un forat per a ell.

 

“Al país que jo m’estimo em guardo un tresor secret, un lligam que mai no es trenca, un amor que mai no es perd”. .

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here