Carregant ...

El menjar de l’Emperador

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tarracoataula 008

El Festival Tarraco Viva és sinònim de reconstruccions històriques, de conferències, d’exposicions, de visites guiades… Però també és sinònim d’una d’aquelles coses que tant ens agrada en aquesta ciutat: unes bones jornades gastronòmiques.

Sota l’adequat nom de Tarraco a Taula, un grup de restaurants ofereixen durant els darrers dies del Festival (del 15 al 25 de maig) menús a diferents preus que permeten degustar allò que l’emperador August, aquell de qui enguany estem commemorant el bimil·lenari de la seva mort, devia trobar-se a taula en algun dels centenars àpats que va fer durant els dos anys que va estar vivint a Tarraco.

Això sí, són plats adaptats als paladars dels habitants de la Tarraco del segle XXI, amb gustos més suaus i amb ingredients força comuns a les nostres cuines, però sense perdre l’essència de fa 2.000 anys. Entre la variada oferta s’hi poden trobar molts plats de peix i de marisc i algunes combinacions que fins ara m’eren desconegudes, com el moretum (una mena de formatge de cabra amb herbes aromàtiques), i que el meu paladar tardarà en oblidar.

Per aquelles coses de la vida, un d’aquests vespres vaig acabar a la cuina del restaurant El Llagut (carrer Natzaret, 10) veient com un entusiasmat Ramon Martí preparava, precisament, el moretum en una reproducció d’un morter romà que tot just acabava d’estrenar. I de la cuina, a la sala per degustar set plats enllaçats entre ells amb una harmonia total de sabors i que deixen a qualsevol amb ganes de continuar amb la ruta de restaurants amb menús romans. Una experiència recomanable 100% (si no sou a temps de tastar el menú romà del Llagut sempre podeu fer-hi parada qualsevol dia i delectar-vos amb un dels seus magnífics arrossos).

En aquesta edició de Tarraco a Taula hi ha un total de 12 establiments que han preparat menús a 25 euros, tres restaurants a 35 euros i tres més que serveixen petites degustacions, com si de tapes es tractés, que per 3 i 5 euros. En aquest document es poden consultar tots els restaurants que hi participen i els plats que ofereixen.

Trobareu la galeria completa de fotografies al blog.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *