30.4 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 19, 2024

Tarragona, la consulta i l’abdicació del rei

La bandera republicana, aquest dilluns, al Balcó del Mediterrani (foto: Diari de Tarragona)
La bandera republicana, aquest dilluns, al Balcó del Mediterrani (foto: Diari de Tarragona)

L’abdicació del rei marcarà aquest dimarts, de manera inesperada, l’última sessió del cicle DIÀLEGS 2014: TARRAGONA I LA CONSULTA, organitzat per la URV i el FET a TARRAGONA. La decisió de Joan Carles de Borbó de deixar pas al seu fill Felip com a nou cap d’Estat obre nous elements d’anàlisi i reflexió a l’entorn del procés polític que viu Catalunya. En aquest context, la xerrada col·loqui organitzada pel FET amb persones de la societat civil tarragonina haurà de fer alguna referència a aquest esdeveniment històric perquè reobre el debat de monarquia o república i manté molt viu el de la creació d’un estat propi català.

 

Al marge d’aquest fet trascendental, l’acte d’aquest dimarts girarà a l’entorn del que s’havia previst inicialment: temes d’infraestructures com la construcció del tercer fil ferroviari i el projecte de Corredor del Mediterrani, o també aspectes relacionats amb l’energia i la planificació del territori en un context marcat pel procés sobiranista.

 

Un dels ponents a l’acte és Joan Miquel Carrillo, enginyer de Camins i un dels millors coneixedors dels temes ferroviaris a Tarragona. Com afectarà la instal·lació del tercer fil entre Tarragona i Castellbisbal al tràfic de passatgers? Té una bona planificació el ministeri de Foment pel que fa a les comunicacions ferroviàries a les comarques de Tarragona? De quina manera el procés cap a l’estat propi pot influir en grans obres d’abast europeu com el Corredor del Mediterrani? Aquestes i altres preguntes s’abordaran en un debat que vol aportar reflexions i idees a un moment clau per definir el futur del país. A l’acte ambé participaran el geògraf i fotògraf Rafael López-Monné, que parlarà de planificaciò del territori, mobilitat, camins i patrimoni. I l’arquitecte Agustí Pujol, actual president de la Cambra de la Propietat Urbana, que intervindrà amb temes d’eficiència energètica.

 

En el torn de preguntes del públic es podrà incidir en aspectes relacionats amb aquests temes o amb l’actualitat marcada per l’abdicació del rei. L’acte tindrà lloc aquest dimarts a les 19,30 h. a la sala d’actes del Departament de Cultura de la Generalitat (carrer Major, 14), i és obert a tothom.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here