17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

EL MIRACLE DEL LLAGOSTERA

Un onze tipus del Llagostera aquesta temporada.
Un onze tipus del Llagostera aquesta temporada. foto: uellagostera.com

M’explica algú que el que més el va sorprendre quan va fitxar pel Llagostera va ser el pernil de gla que li tallaven a poc a poc a l’hora que signava el seu contracte com a nou jugador de l’equip Gironí.

S’ha de dir que l’acció estava situada a la casa de la propietària del club, Isabel Tarragó i que era com un acte de cortesia més.

Oriol Alzina (amb polo rosa) celebrant la classificació davant de l'Avilès.
Oriol Alzina (amb polo rosa) celebrant la classificació davant de l’Avilès. Foto uellagostera.com

Tarragó és empresària i de les bones, ha estat l’encarregada de portar al Llagostera on és ara. La Isabel és la cap visible de Tèxtils Tarragó, empresa que té les llicències entre d’altres de Ferrari, Bola de Drac, Bob Esponja i les de personatges de Disney i superherois com ara Spiderman.

Tèxtils Tarragó es deidica a comprar llicències per a poder vendre després els seus productes. A nivell esportiu també tenen en exclusiva la distribució del Barça, l’Espanyol i les imatges de Dani Pedrosa o Valentino Rossi.

 

La Isabel i el seu home, l’Oriol Alsina, són l’autèntica Alma Mater del projecte Llagostera.

Ella és l’encarregada de la part econòmica i ell l’Oriol, un tipus pecul·liar i alguns cops mal carat, s’encarrega de la part esportiva.

El fet de no tenir la titulació d’entrenador, fa que Lluís Carrillo sigui el tècnic titular i que Alsina habitualment s’acrediti com a encarregat de material de l’equip.  La situació pot recordar aquella que va viure Chuchi Cos a Santander i a Vitòria amb Piterman.

Per si això fos poc el Llagostera té a l’ex àrbitre César Berranechea Montero com a delegat de camp. Un camp per cert que ha patit poques variacions, més enllà de la gespa artifial, del camp on jugaven a territorial. El Municipal té capacitat oficial només per a 1400 espectadors.

Des de l’arribada de la Isabel i l’Oriol la trajectòria del Llagostera és pràcticament immaculada i ara lluitaran amb el Nàstic per un lloc a segona A.

Cal recordar que l’equip gironí militava a segona territorial la mateixa temporada que el Nàstic pujava per darrera vegada a segona A.

 

EL QUI ÉS QUI DE GUILLEM FREIXA:

Moragón (porter): Sense sort ni continuïtat a Reus, ni a Tarragona, ni a Hospitalet, va arribar el curs passat com a suplent de Wilfred. Li va prendre el lloc i aquest any ha sigut indiscutible i ha mostrat un alt nivel. Practica la meditació i això l’ajuda en el món de l’esport.

El Llagostera va lluir l'Estelada a la seva samarreta per jugar la fase final de la Copa Catalunya. foto: Mundodeportivo
El Llagostera va lluir l’Estelada a la seva samarreta per jugar la fase final de la Copa Catalunya. foto: Mundodeportivo

Aimar (lateral dret): Indiscutible el primer any a 2ª B tenia una gran projecció. Una pubàlgia l’ha tingut aturat pràcticament un any i mig. Lateral amb recorregut i bon rematador de cap en les accions d’estratègia. És un dels tres supervivents que es manté des de la tercera divisió.

Vallho (central): Més de 150 partits amb la samarreta del Llagostera, és un fix a l’eix de la defensa des de la tercera divisió. Només s’ha perdut dos partits aquest curs.

Òscar Álvarez (central): L’entrenador dins el camp. Amb experiència  continua manant des de la rereguarda. Més enllà de jugar més partits dels que tothom es pensava fa funcions dins el cos tècnic, sobretot d’scouting. Sempre recorda l’ascens a 1ª amb el Nàstic quan se li demana el millor record en el futbol tot hi no haver tingut massa protagonisme a Llagostera.

Enric Pi: Interior i davanter centre que s’ha reconvertit a lateral esquerre amb un rendiment excel·lent. 12 gols aquesta temporada la majoria d’ells en els partits a casa, una xifra que supera totes les que havia aconseguit jugant de davanter. Va fallar un penal en l’afegit en la penúltima jornada contra el Llevant B que els hi hauria donat la classificació matemàtica per la fase d’ascens. Té un cosí minusvàlid, en Tawa, que és un fix en tots els partits del Llagostera i que és molt estimat per tots els jugadors.

Celebració del gol de Pitu davant de l'Avilès amb Marc Serralès amb les mans al cap.
Celebració del gol de Pitu davant de l’Avilès amb Marc Sellarès amb les mans al cap. foto: uellagostera.com

Pitu (migcentre ofensiu) (SANCIONAT ANADA): L’esquerre d’or. L’estratègia és cosa seva, i a casa, els córners a la dreta de la porteria són mig gol. Ha tingut un alt percentatge d’encert en aquest llançament. Amb 11 anys va establir un record de 11.622 en 1 hora i 44 minuts al camp del seu poble, Salt. Ho va fer davant notari i va suposar el record de Catalunya. Va acabar de formar-se a la base del Barça i va debutar amb el primer equip.

Jordi López (migcentre): Un professional que arriba a Llagostera buscant tranquil·litat. Format als planters del Barça i al Madrid ha jugat al Sevilla, al Mallorca, al Racing, al Swansea, al Vitesse i al Hoverla d’Ucraina. La paternitat l’ha fet tornar al seu Cardedeu natal i a Llagostera aporta molta experiència. El dia del seu aniversari va convidar a carn de vedella a tota la plantilla.

Tarradellas (interior, banda dreta):  Està jugant la seva sisena fase d’ascens, i en cinc d’elles ho ha fet com a campió de lliga. Només va poder pujar amb el Lleida, i va ser protagonista fallant el novè penal en la dramàtica tanda de penals de l’eliminatòria de campions del curs 2009/10 que va enfrontar el Sant Andreu i la Ponferradina. Un gran coneixedor de la categoria que als seus 35 anys viu una segona joventut.

Eloy Gila (interior banda esquerre): Ha explotat a Llagostera després que se li tanquessin les portes del futbol professional a Tarragona, a on va sortir-ne per la porta del darrera. Ha superat el seu record de gols en la categoria i sembla preparat per tornar a la 2ª A.

Marc Sellarès (segona punta): Tot entrega, coratge i cor. Estudia psicologia i es considera un bon vivant en el seu perfil de Twitter. És un motivador nat, i als entrenaments no para de parlar, protestar i imposar un alt nivell competitiu amb els seus companys. Es va marcar el gol en pròpia a El Sardinero, en una clara mostra que el futbol no és just. Nascut a Sant Sebastià, per tant bascocatalà.

L'ex del Nàstic Eloy Gila celebrant un gol. foto: uellagostera.com
L’ex del Nàstic Eloy Gila celebrant un gol. foto: uellagostera.com

Salva Chamorro (punta): Va ser el fitxatge mediàtic. Es diu Salvador Pérez Martínez però agafa el nom de guerra amb què era conegut el seu pare El Chamorro. Format al Vila-real B , és un davanter tanc que pot arribar a desesperar a l’aficionat abans d’inventar-se alguna genialitat. Estil de joc i semblança física amb Ibrahimovic o Osvaldo. Amb 24 anys, també vol agafar el tren cap a la 2ª A, a on hi va jugar amb el Cartagena.

Aquest seria l’onze tipus però a Tarragona tot apunta que Tito serà el relleu de Pitu al doble pivot i que Masó pugui entrar per Aimar al lateral dret.

Jordí Masó: Migcentre format al Girona i al Barça fins a juvenil, ha anat agafant galons fins a ser molt protagonista aquest curs al lateral dret. Tot entrega i força, té la mania de no afeitar-se la barba mentre l’equip no perd.

Tito: Un treballador nat. No fa massa soroll i passa desapercebut però fa una feina de neteja al mig del camp impagable. Va arribar a Llagostera procedent de les sessions AFE per futbolistes sense equip. Format a la Gramenet, abans de Llagostera sumava dues temporades seguides baixant de categoría (2009/10 i 2010/11) amb l’Espanyol B i el Benidorm. Del club perico no en va sortir massa bé, i del Benidorm ho va fer abans de la desaparició del club. Ha tastat la cara més amarga del futbol de 2ª B.

L’equip gironí té també a la plantilla un altre ex-nàstic com Àlex Cruz. El canari té presència intermitent i acostuma a actuar a les segones parts.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here