28.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, agost 14, 2022

El Nano de la sang

Presentació de la marató de donació de sang de Tarragona, l'any 2013 (foto: Ajuntament de Tarragona)
Presentació de la marató de donació de sang de Tarragona, l’any 2013 (foto: Ajuntament de Tarragona)

A punt de complir 10 anys. Una dècada! La Marató de donació de sang de Tarragona arribarà aquest setembre a la seva desena edició, configurat com un dels actes més participatius i ben valorats de les festes de Santa Tecla. El Bang de Sang i Teixits vol celebrar un aniversari tan especial amb diverses activitats lúdiques i festives, que tindran lloc en els dies previs a la marató.

 

Potser la idea més original és la creació d’un nano, el ‘Nano de la sang’, que es presentarà oficialment el dia 4 de setembre al Pati Jaume I de l’ajuntament de Tarragona, coincidint amb la inauguració d’una exposició dels 10 anys de la Marató de donació de sang de la ciutat. El Nano l’està enllestint aquests dies l’escultor Arnau Codina, de Vilanova i la Geltrú

 

Un dels primers actes on anirà el Nano de la sang serà a la Biblioteca, on es trobarà amb la Nineta i l’Ivori del Club dels Tarraconins, amb motiu del taller del Concurs de dibuix infantil que el Banc de Sang i Teixits, liderat pel doctor Enric Contreras, organitzarà dins dels actes del 10è aniversari de la Marató.

 

El Teatre Tarragona tornarà a ser l’escenari de la Marató enguany el dissabte 20 de setembre, de 9 del matí a 9 del vespre. Calculen els organitzadors poder recollir unes 1200 donacions, una xifra similar a la de les últimes edicions i que consoliden la de Tarragona com una de les més participatives del país. Al llarg del dia s’hi faran activitats paral·leles i un acte de reconeixement a col·laboradors i entitats que treballen al costat del Banc de Sang i Teixits.

 

La Marató és l’activitat anual més espectacular que ajuda a difondre el missatge de la importància de donar sang durant tot l’any. El setembre de 2013, el FET a TARRAGONA va visitar la seu del banc a l’hospital Joan XXIII i va publicar un article amb alguns dels donants habituals, com la nostra subscriptora, Pilar Alió.

Imatge del banc de sang de l'hospital Joan XXIII, l'estiu de 2013 (foto: Fet a Tarragona)
Imatge del banc de sang de l’hospital Joan XXIII, l’estiu de 2013 (foto: Fet a Tarragona)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here