10 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 6, 2022

Ja hi tornem a ser

Gol de Mar on s'ha ubicat la penya Noies Granes i una bandera d'Irlanda.
Gol de Mar on s’ha ubicat la penya Noies Granes i una bandera d’Irlanda.

Preguntar-se quina relació poden tenir una bandera irlandesa i una penya de noies del Nàstic seria potser entrar en un terreny d’on podríem sortir escaldats.

Bé, potser de fet no tant. Una de les imatges del primer partit de lliga ha estat una bandera del país del trèbol situada al gol de mar una mica per sota de la ubicació de la nova i flamant penya de noies granes, espectadores de luxe del debut a la Budallera. Per què la taronja, blanca i verda, allí? D’on ha sortit? Qui l’ha penjat?  Aquestes no han estat les úniques imatges noves. L’esprai de l’àrbitre que no va aparèixer a la primera part però que es va emportar una tancada ovació a la segona va ser protagonista durant uns segons. Per cert tot això el dia que per primer cop durant molts anys qui va voler saber què feia el Nàstic i no era al Nou Estadi només ho podia saber per internet, qüestió d’evolució o de deixadesa.

Novetats que generen preguntes i clàssics que mai fallen. “Ja hi tornem a ser! Ja comencem! Els fantasmes de sempre!” I podríem omplir el full de frases de “tribunerus” dels habituals que acompanyen la tornada de la lliga al Nou Estadi.

Les frases es repeteixen un i altre cop després de les oportunitats que els granes deixen escapar sobretot de les botes de Rayco que fins i tot envia una pilota al pal a la segona part.

MASSA PRESSA

El Nàstic ha estat víctima de les seves mateixes ganes d’agradar, d’aquella sensació de primer dia i de voler fer-ho tot amb presses i corrent com si s’acabés el temps de cop.

Cristòbal una de les noventas del Nàstic 2014/15 Foto:Nàstic
Cristòbal una de les novetats del Nàstic 2014/15 Foto:Nàstic

Els grana ha semblat que seguien jugant finals, que encara no havien canviat el xip de l’última campanya. Això i el desencert en els metres finals ha condemnat l’equip a la derrota per 0 a 1 en la posada en escena dels de Moreno a la lliga.

El “Ja hi tornem a ser” defineix perfectament els sentiments dels aficionats que, ull, no veuen guanyar el Nàstic en un debut des de la temporada 09/10 i va ser fora, al camp del Múrcia.

S’ha de dir que el Nàstic, tot i la derrota, m’ha deixat bons motius per seguir creient en aquest equip. Si sóc sincer, sempre he cregut que els primers partits de lliga serveixen de ben poc,  que la majoria de cops encara falta força gent a les grades perquè allarguen les vacances (3.127 espectadors) i que entre tots plegats no tenim les piles prou carregades com per a pensar que allò que hi ha en joc ja va de debò.

Aquesta teoria habitualment la desmunten els entrenadors amb una simple frase a la que encara no he trobat resposta “valen el mateix els tres punts d’avui que quan jugues en el partit decisiu de la temporada”.

El lateral dret, Gerard Valentí, un dels destacats del partit. Foto: Nàstic
El lateral dret, Gerard Valentí, un dels destacats del partit. Foto: Nàstic

De fet, Vicente Moreno ha estat contundent afirmant que la derrota no li servia per a res i que estava convençut que l’equip seria on li toca ser a final de temporada.

El destí massa cops és capritxós i la primera pilota que ha rodat oficialment al Nou Estadi l’ha posat en moviment Nuha, el mateix jugador que va marcar el gol que no va permetre pujar als grana a Llagostera. El mateix jugador que ha provocat una baralla de les que fan època al final del partit per culpa d’una provocació cap a l’afició grana. Ha estat com tancar el cercle de forma definitiva. La manera perfecta de fer marxar els fantasmes de la temporada passada. Com una aclucada d’ull al que ha de venir. De moment, dosi de paciència però convençut que aquest any toca…

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here