22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

Una Àliga de conte

Marta Contreras ensenya un esbòs de les il·lustracions del conte que es presenta per Santa Tecla (foto: cedida)
Marta Contreras ensenya un esbòs de les il·lustracions del conte que es presenta per Santa Tecla (foto: cedida)

La Marta Contreras és una jove il·lustradora tarragonina de 28 anys, amb estudis de Comunicació Audiovisual i un postgrau en il·lustració infantil. En aquest àmbit va dibuixar el conte ‘Formigues a la cuina’ de l’editorial ‘Piscina un petit oceà’ i ara fa els retocs d’una altre llibre per a nens titulat ‘La història dels superherois de la sang’ que pretén conscienciar-los sobre la importància de fer-se donants.

 

La Marta també és l’autora de les il·lustracions del conte de l’Àliga que surt al carrer per Santa Tecla. El punt de partida és el text que ha elaborat Bienve Moya, una història de ficció al voltant d’aquesta figura tan emblemàtica de les festes de Tarragona.

 

És el segon volum de la col·lecció ‘Els contes del Seguici de Tarragona’ que impulsen Insitu Comunicació i l’Associació d’Amics de la Colla Jove i que pretén oferir un producte educatiu per als més petits relacionat amb la cultura popular i tradicional de la ciutat. El primer, dedicat al Negrito, va aparèixer l’any passat per aquestes dates amb text de Jordi Bertran i il·lustracions de Dídac Francisco. Al FET a TARRAGONA en vam parlar en aquest article.

 

Aquests dies s’ultimen els detalls del llibre a Gràfiques Gibert perquè l’acte oficial de presentació tindrà lloc dilluns 8 de setembre a l’Antiga Audiència. Una setmana més tard, dilluns 15, ja dins les festes de Santa Tecla, hi haurà un acte per a la canalla a la Casa de la Festa amb contacontes i animació infantil. Els organitzadors convidaran l’Aligueta a assistir-hi.

 

La maquetació del llibre pretén facilitar la lectura als nens a partir dels dibuixos -molt vistosos- de la Marta Contreras. S’hi utilitza una tipologia de lletra de pal, una tapa dura i un format mitjà-gran. Se’n faran 900 exemplars -igual que l’any passat- i es podran adquirir a les llibreries de la ciutat i a l’estand de les festes que s’instal·larà al Teatre Tarragona a partir de l’11 de setembre. La col·lecció té una pàgina a Facebook.

 

La idea va sorgir fa dos anys en una conversa de cafè entre Kiko Méndez, d’Insitu, i Jordi Bertran, gestor cultural. Els havia agradat una història publicada en el passat relacionada amb al Nano Capità i que no havia tingut continuïtat. Aquí arrenca la iniciativa a la qual s’hi afegeix posteriorment l’Associació d’Amics de la Colla Jove, una entitat formada per unes 600 persones i que ajuda a fer-ne difusió.

 

Mentre la impremta de la part baixa de Tarragona comença a treure els primers exemplars del conte de l’Àliga, els promotors ja pensen en el tercer volum de la col·lecció per al 2015. Kiko Méndez ha fet el primer contacte amb l’autor dels textos i tot es pot concretar en pocs dies. Els contes del Seguici tenen llarga vida per davant.

DSCN7332

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here