Carregant ...

UNA COPA PER WHATSAPP

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ferran Giner llença el penal decisiu i classifica al Nàstic. Foto:Joan Marc Salvat

Ferran Giner llença el penal decisiu i classifica al Nàstic. Foto:Joan Marc Salvat

No corren bons temps per la monarquia espanyola. Entre imputacions, abdicacions, possibles divorcis, referèndums i safaris, no guanyen per disgustos. Sort que els queda la seva Copa.

La Copa, competició del KO per excel·lència, manté dues peculiaritats dignes d’estudi.

La primera, la virtut de combinar eliminatòries a partit únic (les primers amb els equips petits) amb rondes a doble partit; des del moment que entren els equips de primera en joc (setzens) i fins a les semi-finals. No hi ha qui ho entengui, bé, sí, sempre beneficiant els rivals pels que la Copa és un premi, o no?

L’altra virtut és la de mantenir la Copa com la competició reial, com la Copa de SM el Rey.

Pancartes com aquesta recorden a preferent tot el cas Tom Nadal. Foto: Fet a Tarragona

Pancartes com aquesta recorden a preferent tot el cas Tom Nadal. Foto: Fet a Tarragona

Cap país europeu amb monarquia manté aquesta nomenclatura. La majoria han apostat per comercialitzar la seva copa: la FA Cup a Anglaterra ha recuperat la seva essència després de ser patrocinada per una coneguda marca de cerveses els darrers anys, la KNBV Beker (Copa de la Federació Holandesa) n’és el nom a Holanda,  Bèlgica ha optat pel patrocini amb la Cofidis Coupe o Beker, cas semblant al de Dinamarca amb la Ekstra Bladet Cup o el de Noruega amb la NM SAS Braathens Cup, més clàssics els suecs amb la Svenska Cupen.

Totes les competicions han optat o bé per un patrocini o bé pel simple nom de copa afegint les sigles de la federació de torn.

La majoria d’elles, no cal dir-ho, es juguen a un sol partit amb la inclusió en algun cas d’un replay si el partit acaba amb empat.

El fet d’estar a segona B a l’Estat espanyol, et regala l’oportunitat de disputar tres eliminatòries a partit únic. De viure un trosset de copa autèntica de partit a tot o res, d’encontre sense possibilitat d’errada, de sentir-te per un moment que aquella copa té un regust a competició tradicional.

ATAC SENSE GOL

El Nàstic arriba a aquesta edició amb el record fresc d’haver superat, l’última temporada, les tres eliminatòries de partit únic. Els de Vicente Moreno van caure a la tornada a Mestalla davant del València als setzens de final.

El rival per estrenar-se semblava triat a dit per poder seguir tancant portes a la por. L’Atlètic Balears de Nico López trepitjava el Nou Estadi després d’aquella denúncia per alineació indeguda de Tomeu Nadal que va costar tres punts al Nàstic i acomiadar-se de la temporada al porter de Manacor.

El porter Tomeu Nadal va ser un dels noms del dia. Foto: Fet a Tarragona

El porter Tomeu Nadal va ser un dels noms del dia. Foto: Fet a Tarragona

Els grana extramotivats han aconseguit ser fidels a un estil de joc. L’equip tarragoní va portar en tot moment el pes del partit i fins a la lesió de Gerard Valentí el perill el creava el jove lateral dret d’Avinyonet de Puigventòs.

La marxa del de l’Alt Empordà va fer que Vicente Moreno fes moviments a la defensa i Xisco tornés al lateral dret.

El partit va ser un autèntic monòleg grana, els mallorquins no van xutar entre els tres pals i els de Vicente Moreno se’n van fer un fart sense cap tipus de fortuna.

Un travesser al minut 89 de Javi Martínez amb la majoria de jugadors locals amb les mans al cap seria la imatge que definiria la impotència de cara a porteria dels grana. El 0 a 0 final no reflecteix el que s’ha vist al camp, però sí la poca punteria d’un Nàstic, que tot i això segueix sonant ben afinat.

La màgia d’una eliminatòria de Copa a un sol partit et regala però moments com el de la nit d’aquest dimecres.

Un setge absolut que no va tenir recompensa fins a una tanda de penals que va fer justícia quan en el tercer llançament Cifuentes l’envia al pal. L’error del jugador mallorquí serveix perquè, amb una efectivitat total, Ferran Giner classifiqui els grana en el darrer llançament.

L'entrenador balear Nico López va centrar mirades i crítiques.

L’entrenador balear Nico López va centrar mirades i crítiques. Foto: Cedida l’Esportiu

La revenja que volien alguns ja estava servida. El Balears de Nico López, eliminat, i Tomeu Nadal, convertit en pseudo heroi d’una tanda de llançaments des dels onze metres.

Ja ho anunciaven els profetes de les pancartes “Nosaltres parlem al camp”, “Tomeu és Nàstic”.

El nom de Nico López va ser recordat durant bona part del partit per l’afició. El d’Inca va acabar la seva roda de premsa ensenyant un missatge al WhatsApp del seu mòbil, que guardava des del 9 de febrer, on s’avisava de l’alineació indeguda del Nàstic. La imatge del tècnic balear amb el seu Iphone en mà i mostrant el missatge us asseguro que no tenia preu.

Culpable Nico López? El que se’n va de la llengua i teceleja al WhatsApp? O l’error és del club?

El camí a la Copa del Nàstic només ha fet que començar. El pròxim dimecres a Alcoi el Nàstic haurà de superar el segon peatge per arribar als setzens i trobar-se amb un premi gros, amb el permís del Rei.

Els jugadors del Nàstic celebren la classificació

Els jugadors del Nàstic celebren la classificació


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *