18.5 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

Escalfant l’ànima castellera i teclera

El fotògraf Antoni Coll, al costat del directpr del 'Fet a Tarragona' en un moment de l'acte de presentació de la revista al Cafè Metropol (foto: David Oliete)
El fotògraf Antoni Coll, al costat del directpr del ‘Fet a Tarragona’ en un moment de l’acte de presentació de la revista al Cafè Metropol (foto: David Oliete)

Un audiovisual de poc més de tres minuts que té l’objectiu d'”escalfar l’ànima castellera”. Així descriu Antoni Coll Lázaro un muntatge de fotografies que ha elaborat en primícia per al FET a TARRAGONA, en l’acte de presentació del número 7 de la revista. Són imatges que volen expressar les sensacions, els esforços, les alegries i els somnis de l’activitat castellera. Aquí teniu l’enllaç de l’audiovisual.

 

Coll és fill de Mallorca i viu a Tarragona des de fa només sis anys. Es dedica professionalment a l’àmbit de les telecomunicacions, però des de fa un temps sent una passió pels castells que la transmet a través de la càmera. Autor del cartell del Concurs de 2012, aquest fotògraf va ser el principal convidat a l’acte de presentació de la revista, que dedica portada i dossier al recinte que acull “el millor esdeveniment del món casteller”.

 

A l’acte -que va reunir un centenar de persones al Cafè Metropol- també hi va participar Raquel Sans, periodista i codirectora del documental ‘El somni de Pau Casals’ que es pot aconseguir amb el número 7 del FET a TARRAGONA. El treball vol explicar el Concurs de Castells “des del punt de vista organitzatiu i casteller”, recull imatges històriques dels anys 30, 50 i 70, no hi ha veu en off i totes les declaracions corrresponen a persones vinculades al certamen: Josep Bargalló, Xavi Gonzàlez, Pere Ferrando, Ferran Ventura, Guillem Bartolí i molts d’altres.

 

A LA VENDA EN QUIOSCOS I LLIBRERIES

La revista celebra el primer aniversari amb un dossier dedicat al Concurs i al “temple casteller”, des de diferents perspectives: el paper de les quatre colles tarragonines, la història del certamen a través dels cartells, la seva projecció mundial, la trajectòria de la plaça de toros i altres continguts.

 

A més, el FET publica dos reportatges al voltant dels secrets de les festes de Santa Tecla: com es viu la Cercavila des de l’interior d’una bodega ben singular i les referències del licor Chartreuse en pel·lícules, discos i obres literàries de tot el món.

 

Altres protagonistes tarragonins de la publicació són l’atleta Natàlia Rodríguez, la periodista Griselda Pastor i el president del Nàstic Josep Maria Andreu. I entre els continguts, en destaquem una passejada pel Bosc de la Marquesa i el record de dos aniversaris: els cent anys de la Cambra de la Propietat Urbana i els vint anys de l’última riuada del Francolí.

 

La revista i el DVD del Concurs ja es poden adquirir en quioscos i llibreries. Si us en voleu fer subscriptors, la rebreu còmodament a casa. Per complimentar la inscripció només cal clicar aquí. Aquests dies fem una campanya de promoció especial amb l’obsequi als nous subscriptors de la samarreta i el mocador dels Nanos, il·lustrat per la jove tarragonina Anduluplandu. Us convidem a formar part de la comunitat del FET, que continua sumant amics des la seva arrencada, ara fa un any.

 

Aquí teniu una selecció d’imatges de l’acte celebrat aquest dimarts al Cafè Metropol. L’autor n’és David Oliete.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here