28.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, agost 14, 2022

SENSE DESFER L’ENCANTERI

Els paraigües van protegir primer de la pluja i després del sol, als aficionats. Foto: Nàstic
Els paraigües van protegir primer de la pluja i després del sol, als aficionats. Foto: Nàstic

Kazim Richards i Mitchel Te Vrede es converteixen en protagonistes a la Banyera de Rotterdam on es juga el Feyenoord Ajax. Partit per execel·lència a l’Eredivisie i que, tot i haver perdut força en els darrers anys, segueix sent el gran clàssic holandès.

Imatge de les grades del Feyenoord Stadium (De Kuip) Foto: Nrc.nl
Imatge de les grades del Feyenoord Stadium (De Kuip) Foto: Nrc.nl

De Kuip veu un i altre cop com els seus davanters (Kazim i Te Vrede) no són capaços de perforar la porteria visitant. El Feyenoord acaba el partit amb deu ocasions clares per a marcar i perdent l’encontre.

El klasieker es decideix a favor de l’Ajax perquè Van Rijhn encerta en una falta i marca l’únic gol dels d’Amsterdam i d’un partit on l’encanteri sobre el Feyenoord Stadium ha tornat a aparèixer.

 

 

És l’encanteri especial d’alguns escenaris, que va portar a batejar un dia a l’Old Traffort de Sir Bobby Charlton com el “Teatre dels Somnis”, aquell capaç de convertir tardes rutinàries de futbol en moments que mai s’esborren, aquell que sembla que no està al costat ni de Feyenoord ni de Nàstic en aquest inici de temporada, aquell encanteri que s’intueix només ficar el peu en algun estadi.

Els grana, disfressats de feienorders per una estona llarga, no han pogut batre la porteria de l’Hércules en el que podríem anomenar com el partit més clàssic i amb regust a antic del grup tercer de la segona B.

El Nàstic ha seguit mostrant un creixement futbolístic i de conceptes constant que ha enlluernat novament en moments del partit però que manté aquella maleïda assignatura pendent del gol. Els de Vicente Moreno tenen clar el mètode i fins i tot la pràctica d’una teoria ben apresa, però fallen novament en l’execució, en allò tan simple del futbol, en aquella frase que massa cops hem sentit, la de la piloteta i la porteria.

DOMINI SENSE GOLS

Reina salva els mobles amb menys d’un minut jugat i Marc Martínez envia al travesser la primera oportunitat després d’un llançament de falta. Rocha, sol, creua massa la pilota, Marcos remata massa creuat i Chema es llueix a peus de Giner i amb una voleia de Marcos. Jean Luc revoluciona l’equip i Gerard Valentí segueix desbordant i entrant a l’àrea on no troben rematada les seves centrades. Per acabar Rayco no calça un 46 per arribar a una pilota que el més normal hauria estat que acabés dins ja en temps afegit.

David Rocha va tornar a ser un dels destacats aquest cop sense marcar però. Foto: JC León Cedida L'Esportiu.
David Rocha va tornar a ser un dels destacats aquest cop sense marcar però. Foto: JC León Cedida L’Esportiu.

Normalment l’empat a zero davant de l’Hércules, si l’aïllem d’aquest inici de temporada, seria per estar satisfets del joc vist i d’una primera part amb una intensitat digne de categories superiors. Els traïdors nervis i les urgències treuen el cap però veient que la casuística desapareix de cop i es repeteix en els tres encontres jugats al Nou Estadi, on el Nàstic encara no ha pogut guanyar.

Esperem estar lluny dels pitjors malsons del teatre grana on amb estadística en mà podríem tenir certa por. Vuit victòries de vint-i-un partits a la temporada 10/11 i sis de vint-i-un a la 09/10. Els grana han estat el pitjor local de la segona divisió la 10/11 i el segon pitjor local la campanya anterior. Eren anys de decadència i de veure com havien marxat jugadors de poc nivell de l’equip per acabar triomfant a primera. Tot això queda lluny i Vicente Moreno deu tenir ben apuntat a la seva llibreta, mida butxaca, on ha de millorar l’equip per tornar a ser aquell conjunt fiable a casa que va ensenyar la darrera temporada.

L’equip té arguments suficients per mantenir el futbol ensenyat fins ara i aconseguir canviar els signes dels resultats. De moment no cal encendre cap alarma però sí tenir clar que, com va dir el mateix Moreno, “s’ha de ficar dins ni que sigui amb ….” (no ho va voler reproduir ni ell).

El Nou Estadi, però, no només sembla maleït pel Nàstic. Dels tres partits jugats fins ara aquesta temporada en lliga només en un d’aquests l’àrbitre ha aconseguit acabar amb l’original esprai tot l’encontre.

L’encanteri o alguna cosa més?

El Nàstic ho va intentar però la manca de punteria, la defensa de l'Hércules i Chema van evitar la victòria grana. Foto:JC León Cedida l'Esportiu
El Nàstic ho va intentar però la manca de punteria, la defensa de l’Hércules i Chema van evitar la victòria grana. Foto:JC León Cedida l’Esportiu
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here