Advertisement Advertisement Advertisement
17 C
Província de Tarragona
Dimecres, març 22, 2023

L’ADN del Concurs de Castells

D'esquerra a dreta: Jordi Mallol, Jordi Sentís, Josep M. Pasqual i Quico Pino, a les graderies de la TAP (foto: David Oliete)
D’esquerra a dreta: Jordi Mallol, Jordi Sentís, Josep M. Pasqual i Quico Pino, a les graderies de la TAP (foto: David Oliete)

Poques vegades han vist el Concurs des de la grada. Sempre l’han viscut a l’arena, gaudint i patint tots i cada un dels moments castellers. Ens trobem amb quatre tarragonins que porten molts concursos a les seves esquenes i que comparteixen la passió pels castells i pel Concurs. Ells també han estat testimonis de l’evolució del certamen i del canvi de model que fa dos anys el va convertir en una jornada de dos dies.

 

Sumen veterania, experiència, passió i castells, molts castells. Jordi Sentís, Quico Pino, Jordi Mallol i Josep Maria Pascual ‘Pasqui’ són un clar exemple de l’entusiasme de Tarragona pels castells i pel Concurs, una diada única que cada dos anys treu el millor d’aquest món. Les colles tarragonines han estat, des del primer dia, testimoni directe del certamen i artífexs de l’evolució i de les transformacions que l’han convertit en el que és ara: la gran festa bianual del fet casteller.

 

Ens trobem a les portes de la Tarraco Arena, el temple del Concurs. A la plaça s’hi han vist construccions inèdites, grans actuacions, màxima rivalitat, però també moments per oblidar. Quico Pino fa més de cinquanta anys que porta la camisa dels Xiquets de Tarragona i no s’ha perdut cap cita a la plaça de toros.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem a la revista FET a TARRAGONA dins d’un dossier dedicat a les 25 edicions del Concurs de Castells. La revista la  podeu trobar als quioscos i llibreries de la ciutat i inclou de regal el DVD ‘El somni de Pau Casals’ sobre la història del Concurs de Castells de Tarragona.

 

Us convidem a fer-vos-en subscriptors per només 30€ l’any i rebreu la publicació bimestral còmodament a casa. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí. La nostra és una aposta pel periodisme tarragoní reflexiu i de qualitat.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here