19.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 13, 2024

El somni de Pau Casals

Un moment de la gala de celebració de les 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona (foto: Montse Riera)
Un moment de la gala de celebració de les 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona (foto: Montse Riera)

La celebració de la 25a edició era una ocasió immillorable per reivindicar la història del Concurs de Castells. Estranyament el certamen mai havia posat en valor la seva trajectòria, fonamental en la progressió dels castells al segle XX i indispensable per entendre el paper de Tarragona com a capital dels castells. Per aquest motiu l’Ajuntament de Tarragona va encarregar a principis d’any un documental a l’equip encapçalat per la periodista Raquel Sans i el realitzador Toniu Xou, amb l’objectiu de condensar en imatges tot el seu patrimoni. El resultat es va estrenar el passat 2 de juny al Teatre Tarragona, davant de representants del món casteller.

 

Ja els dic d’entrada que el documental està molt bé. De veritat. No sóc objectiu, tant per les meves responsabilitat professionals com per l’amistat personal amb alguns dels integrants de l’equip, però sense aquests dos condicionants diria exactament el mateix. I el resultat és bo malgrat un condicionant imposat per l’organització i que dificultava encara més l’encàrrec: per qüestions de format i pressupostàries el documental no podia superar els 35 minuts de metratge. Mitja hora escassa per explicar 82 anys d’història d’un esdeveniment cultural de primer nivell en què s’han vist més de 1.500 castells!

(…)

El DVD ‘El somni de Pau Casals’ l’ha editat el FET a TARRAGONA amb el suport de Repsol per regalar-lo a tots els lectors i subscriptors de la revista. Si no en sou subscriptors, la revista la podeu trobar aquests dies als quioscos i llibreries de la ciutat. I el proper dissabte i diumenge, també podreu comprar la revista i el DVD a la botiga oficial del Concurs a la Tarraco Arena Plaça.

 

Al llarg de 2014 hem anat publicant diferents reportatges sobre els grans moments històrics del Concurs. Els números antics de la revista també els trobareu el cap de setmana a la TAP a un preu especial. Si us voleu fer subscriptors de la revista, podeu complimentar les dades clicant aquí. El preu és de només 30€ tot l’any i us farem arribar de seguida la revista i el DVD del Concurs.

Jordi Suriñach
Jordi Suriñach
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here