Advertisement Advertisement Advertisement
13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 31, 2023

De la cúpula de la TAP al món

Una de les pinyes del Concurs de 2012 apareix publicada a la revista russa 'Harvard Business Review'
Una de les pinyes del Concurs de 2012 apareix publicada a la revista russa ‘Harvard Business Review’

Polònia, Irlanda, Rússia, Eslovàquia, Estats Units, la Xina… Les fotografies de les pinyes castelleres que David Oliete va captar fa dos anys des de la cúpula de la Tarraco Arena Plaça han voltat pel món i s’han publicat a més d’un centenar de mitjans de comunicació de vint-i-cinc països diferents. Un gran impacte mediàtic que s’ha convertit, pràcticament sense planificar-ho, en la millor campanya de publicitat del Concurs de Castells de Tarragona.

 

Poc s’ho pensava Oliete que aquelles imatges amb vistes zenitals de les pinyes a l’antiga plaça de braus acabarien publicades a l’edició web de la versió romanesa de la revista Playboy, per posar només un exemple de molts. El seu treball ha provocat un gran impacte, i ha servit, de retruc, per donar a conèixer encara més el món dels castells. Les imatges han aconseguit premis, s’han publicat a mitjans internacionals i la viralitat a través de les xarxes socials ha estat espectacular.

 

Amb una composició innovadora i amb una perspectiva molt poc habitual dels castells, Oliete va saber treure partit el 2012 del seu lloc privilegiat a la cúpula de la Tarraco Arena, i va captar la bellesa plàstica de les pinyes. Imatges on hi apareixen centenars de persones amb un únic objectiu: fer un castell. Es van convertir, ràpidament, en un bon exemple del valor dels castells, on tots els que hi participen, des del primer a l’últim, treballen per una fita comuna. “Estèticament les fotografies del David ens transporten a la visió revolucionària i innovadora dels fotògrafs de la Nova Objectivitat, que van saber, com ell, aprofitar les possibilitats expressives de la fotografia”, argumenta David Balsells, director de l’Scan a Tarragona.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem a la revista FET a TARRAGONA dins d’un dossier dedicat a les 25 edicions del Concurs de Castells. La revista la  podeu trobar als quioscos i llibreries de la ciutat i inclou de regal el DVD ‘El somni de Pau Casals’ sobre la història del Concurs de Castells de Tarragona. La revista i el DVD també els podreu comprar per només 5€ aquest cap de setmana a la botiga oficial del Concurs a la Tarraco Arena Plaça.

 

Us convidem a fer-vos-en subscriptors per només 30€ l’any i rebreu la publicació bimestral còmodament a casa. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí. La nostra és una aposta pel periodisme tarragoní reflexiu i de qualitat.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here