Advertisement
Carregant ...

1714: visita a les fortificacions de Tarragona

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

El Fortí de Sant Jordi és un dels indrets que formen part de la visita '1714: baluards i fortificacions a Tarragona' (foto: David Oliete)

El Fortí de Sant Jordi és un dels indrets que formen part de la visita ‘1714: baluards i fortificacions a Tarragona’ (foto: David Oliete)

El FET a TARRAGONA vol commemorar el Tricentenari amb una activitat cultural exclusiva i gratuïta per als subscriptors de la revista. En col·laboració amb el Museu d’Història de la Ciutat, organitzem una visita guiada per dissabte 25 d’octubre, a les 10,30 del matí, titulada ‘1714. baluards i fortificacions a Tarragona’. L’arqueòleg municipal Joan Menchón dirigirà aquesta visita per alguns dels indrets més significatius de la ciutat.

L’activitat és un complement al reportatge publicat al número 6 de la revista, titulat ‘1714, ciutat en guàrdia’ signat per la periodista Anna Plaza i que preten explicar com era Tarragona durant la Guerra de Successió. La visita arrencarà al Portal del Roser i consistirà en una passejada pels baluards i fortificacions que configuren un autèntic cinturó defensiu de Tarragona, al voltant de les Muralles. La segona part de la visita, a bord d’un vehicle de l’Empresa Municipal de Transports, permetrà desplaçar-se als fortins de Sant Jordi i la Reina Anna Stuart i altres punts de la ciutat abans de tornar al punt de sortida.

Aquesta activitat està oberta a tots els subscriptors de la revista FET a TARRAGONA i podran participar-hi amb un o dos acompanyants. Les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat  indicant el nom i cognom dels participants. El termini s’acabarà dimarts 21 d’octubre a la nit, però les places són limitades.

Amb aquesta proposta, el FET vol seguir explicant la història de Tarragona. El passat hivern vam organitzar una visita al Circ Romà amb el professor Joaquin Ruiz de Arbulo i la passada primavera van conèixer la història del Port a través de la directora del seu museu, Mercè Toldrà. Ara, abans de tancar l’any del Tricentenari, proposem als lectors de la revista fer una mirada a la Tarragona de fa 300 anys.

És també un petit homenatge a una de les persones que més sabia de la història de Tarragona i que ens ha deixat de manera sobtada: Jordi Rovira i Soriano.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *