27.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Els subscriptors del ‘FET’ descobreixen els fortins de la ciutat

Foto de grup de tots els subscriptors de la revista que han participat aquest dissabte a la ruta de les fortificacions amb Joan Menchón de guia
Foto de grup de tots els subscriptors de la revista que han participat aquest dissabte a la ruta de les fortificacions amb Joan Menchón de guia

Una trentena d’amics del FET a TARRAGONA han participat aquest dissabte d’una visita gratuïta guiada per Joan Menchón a algunes de les fortificacions de la ciutat. L’activitat s’emmarca en la commemoració del Tricentenari i ha estat un complement al reportatge que Anna Plaza va publicar al número 6 de la revista dedicat al 1714.

La visita ha servit per remarcar la importància del desenvolupament de les fortificacions a Tarragona al llarg dels segles XVII i XVIII a causa de diverses guerres europees com la dels Segadors (1640-1659) o la de Successió (1700-1714).

Els subscriptors del FET van fer un itinerari a peu que arrencava al baluard situat a l’actual Parc de Saavedra i després van seguir pel Camp de Mart, Passeig Arqueològic, passeig i aparcament de Torroja fins al fortí de Sant Antoni. A continuació, es van desplaçar en autobús pel Camí de la Cuixa, fins al Fortí Sant Jordi. De tornada en bus pel front marítim, Joan Menchón va explicar la importància de les defenses de l’antic Fortí del Francolí. Van ser gairebé tres hores de lliçó d’història d’una època poc coneguda, com van reconèixer alguns dels assistents.

Convidem als participants a l’activitat que valorin el contingut de la visita i allò que més els hi va sorprendre. Ho poden fer amb un comentari a aquest article.

L’activitat organitzada pel FET a TARRAGONA es va poder fer gràcies al suport del Museu d’Història de Tarragona i l’Empresa Municipal de Transports. 

Els participants a l'activitat segueixen les explicacions de Joan Menchón al passeig Arqueològic,
Els participants a l’activitat segueixen les explicacions de Joan Menchón al passeig Arqueològic,
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Una visita estupenda- molt ben organitzada, super interessant, sobretot pels que només associem la muralla ( de la qual en Joan Menchón va dir que no pensava parlar!) amb la època Romana, tot i que alguna cosa hem sentit de la “falsa braga” i “el fortí de la Reina”, que tants dies va sortir per la premsa quan es qüestionava si havia de desapareixer o no.
    Moltes gràcies a aquests tasts culturals, que ens enriqueixen i encisen. Quin serà el pròxim ? Ja esteu tardant !

  2. A partir d’ara, quan tornem a les muralles, veurem de tot menys muralla romana! Quina visita més interessant! I com ja us vaig dir, un 10 en l’organització. Fins la propera!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here