25.2 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 19, 2024

La coral del Serrallo canta pel dret a decidir

Els components de la coral del Serrallo canten Els Segadors cada dilluns a la nit a la plaça de Sant Magí, un cop acabat l'assaig setmanal.
Els components de la coral del Serrallo canten Els Segadors cada dilluns a la nit a la plaça de Sant Magí, un cop acabat l’assaig setmanal.

Enmig de l’enrenou polític d’aquestes setmanes entre la majoria parlamentària de Catalunya i les institucions de l’Estat pel que succeirà el 9-N, hi ha grups de ciutadans inquiets decidits a expressar d’una manera ben singular la seva voluntat de votar. És el cas dels components de la coral del Serrallo, que han acordat tancar els assajos de cada dilluns amb el Cant d’Els Segadors a la plaça de Sant Magí, el cor del barri mariner.

 

Són una trentena llarga de persones dirigides per Carme Duran, que els dilluns a les vuit del vespre es troben a la sala parroquial, a l’església de Sant Pere. Afinen veus i assagen diferents peces musicals. Se’ls nota motivats i il·lusionats. La porta mig oberta de la sala deixa escapar el sons pels carrers més pròxims.

 

A la placeta principal del barri esperen que acabin l’assaig mitja dotzena de dones grans. Porten “per si de cas” un paper amb la lletra de l’himne nacional. A dos quarts de deu surten de la sala els components de la coral i se situen tots plegats al mig de la plaça. Alguns veïns els observen des de finestres i balcons. Sense gaire dilacions, la directora posa el to adequat i entona “Catalunya triomfant….”.

 

L’acció simbòlica no dura més de dos minuts. La coral canta Els Segadors amb força i vitalitat. És el tercer dilluns consecutiu que ho fan. La idea va sorgir d’una de les components del grup i de seguida va ser aprovada pel col·lectiu. Fins quan? “Fins que ens deixin votar”, respón algú ràpidament. “Fins que arribi la independència”, replica un altre.

 

El cant de l’himne d’aquest passat dilluns coincideix amb l’anunci del govern espanyol d’estudiar la impugnació del “procés participatiu” del 9 de novembre. La notícia es comenta i encara encén més els ànims dels cantants. La coral, amb una dilatada trajectòria al barri, anima els serrallencs a acompanyar-los cada dilluns a les 21,30 h a la placeta de Sant Magí. I també encoratja les altres corals de Tarragona a fer accions similars per demostrar simbòlicament el desig dels catalans de votar i decidir el futur polític del país.

 

Acabada la interpretació d’Els Segadors, el grup es disol i s’emplaça al nou assaig del proper dilluns. Serà l’últim dilluns abans del 9-N i es repetirà l’acció simbòlica. I dilluns 10 de novembre què faran? “Veurem què passa el dia 9. Ara mateix tot és imprevisible, però segur que seguirem cantant l’himne; això no ens ho poden impugnar“, comenta irònicament un dels cantaires camí de casa. És l’hora de sopar i de veure a la tele les últimes notícies sobre el procés.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here