Advertisement Advertisement Advertisement
13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 31, 2023

Una recuperació “fràgil”

D'esquerra a dreta, el tinent d'alcalde Xavier Tarrés, el president de l'AEQT, Jesús Loma-Osorio, el subdelegat del Govern espanyol, Jordi Sierra, Gay de Liébana, el subdelegat de la Generalitat, Quim Nin, i el president de la Cambra, Agustí Pujol, a l'escenari de la sala August del Palau de Congressos. Fotografia: Albert Ollés.
D’esquerra a dreta, el tinent d’alcalde Xavier Tarrés, el president de l’AEQT, Jesús Loma-Ossorio, el subdelegat del Govern espanyol, Jordi Sierra, Gay de Liébana, el delegat de la Generalitat, Quim Nin, i el president de la Cambra, Agustí Pujol, a l’escenari de la sala August del Palau de Congressos. Fotografia: Albert Ollés.

El programa commemoratiu del centenari de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona (1914-2014) va viure aquest dimarts un moment àlgid amb motiu de la conferència pronunciada per l’economista José María Gay de Liébana.

 

L’acte va portar més de 500 persones a la sala August del Palau de Congressos, evidenciant la dimensió mediàtica del conferenciant, convidat habitual en programes televisius i radiofònics, per analitzar una crisi econòmica cada dia més confusa i inintel·ligible.

 

Gay de Liébana, professor d’Economia i Doctor en Dret Acadèmic, va resumir el moment econòmic actual diagnosticant a Espanya una “recuperació fràgil”.

L’economista Gay de Liébana omple el Palau de Congressos per parlar de la crisi

 

Des del punt de vista possitiu, va destacar el resultat “notable” dels bancs espanyols al darrer test d’estrès del Banc Central Europeu (BCE) i la lleu disminució de l’atur apuntada en el que portem d’any per l’Enquesta de Població Activa (EPA), encara que la majoria de llocs de treball creats siguin precaris.

 

En el cantó negatiu, el conferenciant va recordar que hi ha molts dubtes envers el creixement de la zona euro, amb Alemanya, França i Itàlia estancades, i que la reducció salarial impedeix activar el consum. En el cas concret espanyol, Gay de Liébana va criticar l’atur “crònic i secular” i va demanar una reforma fiscal “real”, que rebaixi impostos a les empreses i les classes mitjanes.

 

En una roda de premsa prèvia a l’acte, el ponent es va referir a Tarragona com una de les zones catalanes amb més “trempera econòmica” per l’impuls industrial de la petroquímica i el turisme. Malgrat això, es va mostrar preocupat per l’alt índex d’atur de la demarcació i va posar en dubte els beneficis del projecte BCN World.

 

Aquesta va ser la primera de les quatre conferències previstes al programa de celebració del centenari de la Cambra de la Propietat Urbana, que comptarà també amb la participació de l’alpinista local Òscar Cadiach, l’arquitecte i dibuixant de vinyetes humorístiques, Peridis, i el catedràtic de la URV, Sergio Nasarre.

 

El programa commemoratiu es va inaugurar el passat 17 de setembre i es perllongarà fins el mes de març del 2015 amb la publicació d’un llibre sobre la història de l’entitat local.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here