Advertisement Advertisement Advertisement
21.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 23, 2022

Màgia a flor de pell

IMG_20141114_103854
Isaac Jurado fent jocs de mans en un autobús de la línia 54

Un bitllet de cinc euros es transforma en un de cent davant dels meus ulls. És màgia. “Tengo la intención de regalártelo, pero solo la intención”. I la gent riu. L’Isaac Jurado s’ha posat el públic a la butxaca en qüestions de segons. És un públic diferent. Són els passatgers de la línia 54 de l’EMT. Fent tentines, mentre l’autobús avança de Sant Pere i Sant Pau a Joan XXIII, l’Isaac no para de fer jocs de mans. Desplega una baralla. “Elije una carta”, li diu a una noia asseguda a primera fila. “Ensenyala a todo el mundo sin que yo la vea. Ahora fírmala i ponla de nuevo en medio de la baraja”. Ella, diligent, signa i ensenya la carta. És la reina de piques. La carta desapareix entre les altres. L’Isaac remena i remena. L’autobús comença a frenar. S’acosta a la parada i la noia s’aixeca per baixar. “Espera, espera!”, li crida l’Isaac i, mentre s’aproxima a la sortida, la noia encara és a temps de veure de reüll com la seva carta signada apareix de la boca del mag.

 

És un manera ben original de començar un festival de màgia. Dalt d’un autobús municipal per tal de donar-lo a conèixer a tothom. La idea va ser d’un conductor de l’EMT, el David Garcia. “Cada any per Sant Crsitòfol, el patró dels conductors, fa jocs de mans en la festa de l’empresa”, ens expliquen. Ara el David té el braç trencat i mira amb enveja els trucs d’il·lusionisme que desplega l’Isaac Jurado. L’Isaac, amb el cabell arremolinat i vestit amb una armilla clàssica, és un dels deu mags que participen en la vuitena edició del Festival de Teatre Màgic de Tarragona. És una iniciativa que va néixer petitona i que poc a poc s’ha anat fent gran. Enguany inclou una dotzena d’espectacles, dels quals aquest passat cap de setmana ja se n’han vist tres.

Mag-Gerard-cartas-gigantes.4fbe17f68b-1500x900
El Mag Gerard és l’impulsor del Festival de Teatre Màgic

El seu impulsor és el Mag Gerard, un il·lusionista tarragoní que es va formar a Madrid a l’escola d’Ana Tamariz, la filla del gran Juan Tamariz. Sí, aquell il·luminat de cabell arrissat i barret de copa que acaba els seus trucs fent “Tatxaaaaan!!!!!!!”. El mag Gerard és un dels seus deixebles. I des de fa vuit anys treballa perquè el seu entusiasme per la màgia impregni tota la ciutat.

Si no el coneixeu aquest dissabte al Magatzem tindreu l’oportunitat de veure’l en directe. L’entrada val 9 euros i part de la recaptació es destinarà al Club Vaixell. I si el voleu conèixer una mica millor podeu anar al taller d’Ofimàgia que impartirà divendres 28 a l’espai Kesse. Aprendreu a fer trucs amb post-its, clips i molts altres objectes anodins d’aquells que passen tan desapercebuts a l’oficina. Si us voleu lligar un company/a de feina potser hi apreneu alguna cosa interessant per captivar la seva atenció!!

Antonio_D_az_y_su_espect_culo__La_Gran_Ilusi_n__en_el_Teatro_Rialto
El Mago Pop actuarà al teatre Tarragona el 29 de novembre

Però ja hem dit que el Festival de Teatre Màgic s’està fent gran. El Mag Gerard no està sol. Hi ha implicat una desena d’il·lusionistes d’arreu de l’Estat i França que ens faran veure i creure coses impossibles fins el 30 de novembre. Friso per veure el Mago Pop el dia 29 al teatre Tarragona. Per a ell els coloms i els mocadors ja han passat a la història. Per què recórrer a ells quan es pot fer màgia amb smatphones i tablets? Les noves tecnologies també s’han apoderat del món dels somnis!

Tota la programació la podeu consultar al web del festival: http://www.teatremagic.es. Hi ha espectacles programats a la Sala Trono, al Magatzem, a l’auditori de la Diputació, al Metropol, el teatre Tarragona, l’espai Kesse i a la Canonja. Alguns són de pagament. Però també n’hi ha de gratuïts i alguns de pensats per al públic familiar.

 

A més, el FET a TARRAGONA convida un subscriptor de la revista amb una entrada doble a veure l’espectacle “Una tarda de somnis amb el Mag Gerard”, el proper dissabte 22 a les 19h al Teatre Magatzem. Els interessats heu d’enviar un correu a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat  abans de la mitjanit d’aquest dimecres.

Molta sort i que la màgia us acompanyi!

Anna Plaza
Anna Plaza
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here