17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

Els nens prenen l’escenari del Teatre Tarragona

Un moment de la cantata, amb més de 250 nens a l'escenari
Un moment de la cantata, amb més de 250 nens a l’escenari

Un oooohhhh d’admiració s’escampa per la platea quan s’aixeca el teló. A l’escenari apareixen més de 250 nens i nenes d’escoles de la ciutat vestits amb samarretes o jerseis de color negre i arrenglerats en sis fileres. Davant d’ells, el director del Cor Ciutat de Tarragona, Pep Prats, i quatre músics. Sense cap preàmbul comença a sonar la música i hi apareix l’actriu Neus Pàmies, en el paper de la mestra ‘Petra’. Ella encapçala el grup d’alumnes que visiten el Museu Nacional Arqueològic.

 

Així arrenca la cantata ‘Amics de pedra’ que s’ha representat tres vegades aquest cap de setmana al Teatre Tarragona. En total, prop de 900 alumnes de setze centres educatius han participat en aquesta iniciativa tan singular. El públic s’ha mostrat entusiasta i agraït amb la música de Joan Vives, la lletra del jove poeta tarragoní Adrià Targa, i sobretot amb l’actuació del nens, que estudien entre tercer i cinquè de Primària.

 

Mitja hora abans de començar l’espectacle, al vestíbul ja es nota que el públic és diferent al d’altres ocasions. Parelles joves, avis i àvies, nens molt petits que acompanyen els pares a veure l’actuació del germà gran…Un públic molt familiar. Alguns trepitgen per primera vegada el teatre. Aquest és un altre dels mèrits de la cantata: aplegar nens i pares de diferents escoles de diferents barris de Tarragona en una cantata que suposa un autència regal per a la ciutat.

 

Vocació pedagògica i cohesió social. Dos objectius en un projecte fet realitat. En acabar la primera funció, l’alcalde Ballesteros i el president de la Fundació Mútua Catalana, Joan Josep Marca (que ha patrocinat la cantata) pugen a l’escenari a saludar els nens i els membres del Cor Ciutat de Tarragona han treballat en aquesta ‘moguda’ des de fa mesos. Bany de masses de l’alcalde amb els nens i paraules d’agraïment.

 

Satisfacció general entre les autoritats municipals, la fundació i el Cor. ‘Amics de pedra’ pot ser la primera cantata d’un seguit d’iniciatives que portin la passió per la música a tots els racons de Tarragona i ‘trenqui’ les parets de les escoles especialitzades. El públic surt del teatre amb un somriure immens i els nens estan com embogits d’alegria. Tothom content. Objectius complerts.

El president de la Fundació Mútua Catalana, Josen Josep Marca, i l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros amb els nens i els autors de la cantata
El president de la Fundació Mútua Catalana, Joan Josep Marca, i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros amb els nens i els autors de la cantata
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Felicitats als promotors de la iniciativa. Omplir de nens els teatres i fer que els estimin és la millor de les polítiques: és obrir les portes als futurs usuaris. Enhorabona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here