14.9 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

L’encert del canvi de la Rua de Carnaval

Una de les carrosses participants a la Rua de Carnaval del 2014
Una de les carrosses participants a la Rua de Carnaval del 2014

Un grup d’infermeres de l’Hospital de Santa Tecla exclamen ‘per fi’ quan escolten que la rua de Carnaval canviarà d’itinerari i ja no acabarà a la Rambla Vella. M’expliquen que la multitudinària festa de les disfresses provoca molts problemes al centre sanitari, especialment als interns, però també als treballadors i als conductors de les ambulàncies. La potència de la música a les carrosses és tan enorme i insuportable que distorssiona notablement l’activitat hospitalària.

 

La decisió de traslladar la rua de Carnaval cap a la part baixa de la Rambla Nova, la plaça Imperial Tarraco i la Rambla Lluís Companys és del tot un encert per dues raons:  acaba amb les afectacions de soroll i la falta de descans dels malalts de l’hospital i descongestiona una zona de la ciutat amb molta activitat festiva durant tot l’any i la trasllada a nous espais més grans i oberts de l’Eixample tarragoní. Aquesta iniciativa conjunta de l’ajuntament i la Comissió Consultiva a més de la de traslladar la Disfressa d’Or a la Tarraco Arena Plaça fan albirar una nova etapa del Carnaval de Tarragona.

 

Al marge, però, de les disfresses, la disbauxa i el sarcasme propi d’aquelles dates, les infermeres de Santa Tecla alerten que hi ha altres moments de l’any que distorssionen l’activitat hospitalària i perjudiquen el descans i la recuperació dels interns. Els casos més evidents són les nits de les revetlles de Sant Magí i Santa Tecla, però també provoquen molèsties l’anar i venir de gent jove les nits dels caps de setmana quan surten dels locals d’oci de la zona.

 

El canvi d’itinerari de la rua de Carnaval resitua en el debat de la ciutat què fer amb el vell hospital de la Rambla Vella. És elogiable que l’administració municipal prengui alguna mesura correctora com la que s’ha anunciat aquesta setmana, però encara és més evident que resulta inviable la convivència entre manifestacions festives multitudinàries i sorolloses i el descans, l’ordre i el silenci que precisa un centre sanitari.

 

Amb aquest panorama només queden dues opcions: canviar els escenaris tradicionals de la festa i prohibir bars i discoteques a la zona o bé traslladar l’hospital a una àrea perifèrica i més tranqui·la de Tarragona. Davant d’aquesta disjuntiva sembla clar que només la segona opció té alguna possibilitat de ser algun dia una realitat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

4 COMMENTS

 1. Això vol dir que amb l’hospital també es traslladaran els veïns, oi?
  Els problemes de soroll no només afecten l’hospital. El fonament d’una ciutat és la convivència, i entre la necessitat bàsica del descans i la gresca no hi ha acord possible. Quantes famílies coneixeu que vulguin anar a viure a la plaça de la Font? S’ha iniciat un procés de buidatge de veïns a la part Alta. El model que volem és Carcassona?
  És el soroll el que s’ha de traslladar fora de la ciutat per fer-la amable i habitable, no a l’inrevés.
  No anem bé.

 2. Ja fa molt anys que l’autoritat responsable hauria d’haver controlat l’emissió dels decibels a la ciutat, però no ho fa. ¿Per què? És incomprensible tanta insensibilitat contra els veïns.
  Es pot fer el mateix que es fa sense el soroll infernal, perjudicial per a tothom. La contaminació acústica afecta seriosament la salut. I a Tarragona en som molt, de contaminació acústica. Ara m’alegro que no passi la rua l’hospital, ja era hora, dèiem tots menys els organitzadors. Però no per això faran reduir el volum, això no, perquè quatre eixelabrats volen fotre la majoria de la població
  El “balls” de barraques salvatges al Passeig de les Palmeres, sota de l’hotel i molestant els veïns fins a la matinada, demostra quines autoritats vetllen per nosaltres.
  I és que som una smart city.

 3. Torno a comentar.
  Aquest matí sortim de casa i al tram primer de la Rambla Nova ens trobem tres instal·lacions: 1-uns cavallets de fira, amb música i sirenes; 2-la fira dels artesans; i 3- una pista de bàsquet en castellà i música a tota hòstia, El Carme Costa Daurada.
  Si provem de passar per la vorera, el Centre Asturià té els expositors i les grans cadires de terrassa ofegant el pas dels vianants, i els ho faig notar.

  D’aquests abusos continuats els veïns ja n’estem farts i cansats, i protestem, però l’Ajuntament es fa el sord i dóna permisos només atenent a la seva butxaca, sense comptar amb els ciutadans.
  I és que som una smart city.

 4. Entenc les molèsties ocasionals en determinades dates, però durant la resta de l’any la situació actual obeeix a dos factors. Un, conseqüència d’uns valors individuals on preval el divertiment particular en detriment dels altres. El segon, la voluntat municipal de convertir el carrer en una font d’ingressos definint unes àrees urbanes especialitzades en el consum i lleure. No crec que la solució sigui traslladar l’Hospital del centre de la ciutat. Veurem si això de traslladar la rua a la perifèria és un encert o no. Curiosament comença en un centre comercial i acaba en un altre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here