15.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 7, 2021

Falten joguines per a nens a partir de 7 anys

Voluntàries de Creu Roja examinen joguines per a nens i nenes de 4 a 6 anys, abans de fer-ne lots per repartir
Voluntàries de Creu Roja examinen joguines per a nens i nenes de 4 a 6 anys, abans de fer-ne lots per repartir

Falten joguines per a nens i nenes a partir dels set anys i fins als catorze. La sala que s’utilitza com a magatzem de joguines a la seu central de Creu Roja Tarragona presenta un aspecte irregular: força ple en l’espai destinat a regals per als infants d’entre 4 i 6 anys, però molt buit a la resta de franges d’edat. Hi hem anat de visita i ens hi acompanyen cinc joves professionals i voluntàries disposades a que cap nen de la ciutat es quedi sense una joguina el dia de Reis.

 

Ana López, tècnica de Creu Roja Joventut amb quatre campanyes a l’esquena, fa un toc d’alerta: “Hem repartit ja més de 50 lots, però tenim una llista amb més de 260 famílies i ens falten joguines, sobretot per als més grans”. Aquest dilluns n’han anat a recollir més a Parc Central, la Subdelegació del Govern Central, l’ajuntament d’Els Pallaresos i una empresa d’Altafulla, que col·laboren amb l’entitat.

 

Clara Serra, monitora de la campanya, explica que recullen joguines noves, no sexistes i no bèl·liques, i les distribueixen per franges d’edat. Després cal fer els lots, on sempre hi ha, almenys, un llibre. Cada nen i nena rebrà entre tres i quatre regals, de mitjana. Els voluntaris no coneixen ni els noms dels usuaris: només edat i sexe.

 

Es pot calcular que més de 600 nens i nenes de Tarragona ciutat reben les seves joguines gràcies a Creu Roja i les entitats i particulars que hi col·laboren. Calen, per tant, unes 2.000 joguines. La llista de famílies -moltes, amb més d’un fill- mai és del tot definitiva, perquè sempre hi ha incorporacions d’última hora a través dels serveis socials de l’ajuntament.

 

La Clara i l’Ana formen part de l’equip de Creu Roja. Una tarda a la setmana, o més dies si cal, estan acompanyades pels voluntaris: avui han vingut al magatzem Laura González, Lídia Pedrosa i Bea Pinar. Examinen les joguines dipositades per franges d’edat i es disposen a embolicar-les i fer-ne lots. Quan els tenen enllestits, truquen la família perquè vinguin a buscar-los.

 

La Bea és voluntària des de fa temps perquè vol “ajudar la gent i que tots els nens tinguin un regal”. Col·labora amb altres projectes de Creu Roja, com ciberaula, que consisteix a entretenir els nens ingressats a Joan XXIII. La Lídia també és voluntària des fa més de quatre anys i participant en diverses campanyes. La Laura sempre està disposada a ajudar quan la truquen i a més col·labora amb altres entitats com Càritas. A totes tres se les nota que gaudeixen ajudant altruistament a assolir un objectiu.

 

Després d’uns dies de cert estancament, a Creu Roja confien en l’esprint final de la campanya: necessiten més aportacions de particulars, entitats i empreses per arribar a tots els nens de Tarragona. La Clara, l’Ana, la Laura, la Lídia, la Bea i la resta de voluntaris -també n’hi ha homes- tenen per davant uns quants dies de feina trepidant que culminarà el 5 de gener. Després caldrà fer tasques administratives i la memòria de la campanya.

 

Ens acomiadem de les noies de Creu Roja Joventut. Sortim de la sala que fa funcions de magatzem i ens quedem amb una imatge: sota els cartells que indiquen les edats 7-8, 9-10, 11-12 i més de 12 anys no hi ha pràcticament cap joguina per repartir. Ens sumem a la crida de l’entitat: ajudem entre tots perquè els nens tinguin un regal el dia de Reis. Les aportacions de joguines es poden fer directament a la seu de l’entitat: Avda. Andorra, 61, 43002 Tarragona.

Podeu demanar més informació a tarragona@creuroja.org o bé al 977 24 47 69

D'esquerra a dreta: L
D’esquerra a dreta: Lídia Pedrosa, Ana López, Bea Pinar, Clara Serra i Laura González al magatzem de joguines de Creu Roja Joventut
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here