Carregant ...

Bones Festes en vint idiomes

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Alumnes de l'escola Saavedra, a l'entrada del centre (foto cedida pel CEIP Saavedra)

Alumnes de l’escola Saavedra, a l’entrada del centre (foto cedida pel CEIP Saavedra)

A l’escola Saavedra es parlen una vintena de llengües. És un exemple de diversitat cultural. La directora del centre, Leonor Franch, explica que conviure amb tantes cultures els enriqueix a tots com a persones, als nens, als pares i mares i als professors. Aquest fet, lluny de ser un inconvenient, ha esdevingut un punt fort de l’escola, “assumit plenament per les famílies que se senten orgulloses de pertànyer a la comunitat”.

Amb aquest rerefons, el col·legi públic Saavedra -el més antic de Tarragona- ha decidit enguany aprofitar el Nadal per felicitar tota la ciutat en diferents idiomes. Els nens i nenes han ajudat els mestres a guarnir l’escola de felicitacions multilingües i entre tots han editat un vídeo que destija a tothom ‘Bones festes’ en Alemany, Anglès, Àrab, Bereber, Búlgar, Francès, Georgià, Italià, Lituà, Moldau, Portuguès, Romanès, Rus,Tagal, Xinès Mandarí, Xinès Malai i dialectes com el Bini (Bolívia) i el Guaraní.

Aquest projecte de felicitar el Nadal amb tantes llengües, a l’igual que la Festa dels Menjars del Món que ja fa 8 anys que celebren al Saavedra són la prova que 19 llengües diferents poden conviure perfectament i que a més no tenen cap problema per aprendre i acceptar el català com a llengua vehicular de l’escola. En aquest sentit cal remarcar que 24 pares començaran al mes de gener  un curs de català per adults.

Aquesta felicitació de l’escola Saavedra la volem compartir amb tots els lectors i lectores del FET a TARRAGONA, en format digital  i en format de paper. Bones Festes!!!

Abans de les vacances, els alumnes van elaborar cartells feclitants el Nadal en una vintena de llengües (foto cedida pel CEIP Saavedra)

Abans de les vacances, els alumnes van elaborar cartells feclitants el Nadal en una vintena de llengües (foto cedida pel CEIP Saavedra)


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 respostes a “Bones Festes en vint idiomes”

 1. Andreu Muñoz ha dit:

  Un desig de Bon Nadal i de Feliç Any Nou a l’equip de redacció i a tots els subscriptors.

 2. Olga Xirinacs Díaz ha dit:

  Molta salut en el nou any 2015, any de tantes esperances i potser de realitats magnífiques… que així sigui per a tot l’equip del FET A TARRAGONA, i per molts anys.

 3. Alexander Hernández ha dit:

  ¡Una maravillosa Escola! Felicitación a Fet A Tarragona por aquesta bella publicació. Bones festes.

 4. […] A l'escola Saavedra es parlen una vintena de llengües. És un exemple de diversitat cultural. La directora del centre, Leonor Franch, explica que conviure amb tantes cultures els enriqueix a tots co…  […]

 5. Leonor Franch ha dit:

  Felicitats a la redacció de Fet a Tarragona per la publicació feta de la nostra Escola. Bones festes i seguiu així, fent bona feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *