28.1 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Una experiència única entre vins i calçots

Promotors de l'activitat 'L'origen de la calçotada' amb Adam Albert i Francesc Boronat al mig, envoltat dels restauradors
Promotors de l’activitat ‘L’origen de la calçotada’ amb Adam Albert i Francesc Boronat al mig, envoltat dels restauradors

Mas Capestany és una masia rural envoltada de terres de conreu de vinyes, oliveres, fruites i verdures amb una botiga agroecològica. Està situada a Nulles, a l’Alt Camp, i entre els seus productes hi ha el calçot IGP de Valls. Aquest indret forma part de la nova iniciativa d’enoturisme que posa en marxa Adernats Vinícola de Nulles amb l’arrencada de la temporada de la calçotada. Francesc Boronat i Adam Albert en són els principals promotors.

 

La proposta es diu ‘L’origen de la calçotada’ i consisteix en conèixer les arrels d’aquesta tradició gastronòmica i social que uneix dos productes de la terra, el vi i el calçot. És una “experiència” que convida els participants a descobrir a Mas Capestany com es conreen els calçots i al celler modernista de Nulles com es fa la producció del vi. Es tracta d’impulsar una activitat lúdica complementària prèvia a una calçotada.

 

Les visites comencen a les 10,30 del matí i s’allarguen fins a l’hora de dinar. Vinícola de Nulles ha arribat a un acord de col·laboració amb sis restaurants de la zona que “treballen bé la calçotada” per sumar sinergies i configurar una jornada completa dedicada als productes més tradicionals de la terra. Els restaurants participants són: Coll de Nulles i El Caliu (Nulles); El Trispolet, El Tast i Masia del Pla (Valls) i Les Tines (Renau).

 

L’activitat es pot realitzar cada dia, però preferentment s’ha previst per dissabtes i diumenges fins a Setmana Santa. Aquest cap de setmana, amb la Festa de la Calçotada a Valls arrenca simbòlicament la temporada. Podeu trobar més informació a Vinícola de Nulles. D’aquí uns dies, anunciarem el sorteig de dues invitacions a aquesta activitat entre els subscriptors del FET a TARRAGONA.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here