15.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

AMB LLETRES GRANA

Un taulell d'Scrabble. Foto:Tere Ortega
Un taulell d’Scrabble. Foto:Tere Ortega

ΣYPIZA (Syriza) dóna un cop de timó a la política europea com aquell que gira el mitjó de la història per obrir una nova porta a un present convertit en futur desconegut. Grècia alça el seu valor més clàssic per abanderar un possible canvi i intentar sortir del pou en què es troba ficada des de fa massa anys, com a causa del caos estratègic que ha governat l’estat grec.

 

L'afició va acompanyar a l'equip a Badalona Foto:FetaTarragona
L’afició va acompanyar a l’equip a Badalona Foto: Fet aTarragona

El país de la “llibertat i la mort” (Eleftheria i Thanatos) de Lord Byron i les nou barres de la senyera blanca i blava marca el seu camí cap a la seva Ítaca particular. La política directe i transparent que anuncia el nou partit fort de Grècia és de forma metafòrica aquella idea de futbol que crida als quatre vents des de la seva arribada Vicente Moreno. Com un taulell d’Scrabble molt endreçat o com la frescor que porta Syriza, idees polítiques a banda, el Nàstic segueix deixant una sensació similar a la de l’odre ben entès amb aquell toc de llibertat i creativitat necessàries quan la qualitat t’ho permet.

La Travessera de Montigalà no era precisament un escenari propici per a deixar entreveure aquell futbol més creatiu de l’equip grana. Poc importava si els extrems obrien més el camp, si el mig del camp era més de toc o si el ritme de circulació de pilota era l’adequat, a Badalona tocava mostrat caràcter i demostrar que la lliçó estava ben apressa des de fa dies.

Molina va fer de Rocha

Vicente Moreno va fer una d’aquelles jugades de tècnic treballador, va girar a Rayco i Luismi i va juntar més a l’equip. Va situar a Xavi Molina de lateral per frenar a Abraham. El valencià tenia clar que les incorporacions de Mossa i Gerard serien poc útils en un terreny de joc de dimensions reduides. El partit del de La Canonja va ser simplement per emmarcar i ho va rematar amb un gol que va significar sumar tres punts. Va ser el dia que el Xavi s’ha vestit de David Rocha i va sentenciar la setena victòria del Nàstic lluny de Tarragona.

Celebració gol del Nàstic Foto:Nàstic
Celebració del gol del Nàstic. Foto: Nàstic

Les derrotes d’Espanyol BHércules i els empats d’Huracan i Alcoià han acabat d’arrodonir una jornada que deixa al líder més líder i que fa seguir somiant a tots aquells que s’enganxen partit rere partit a un equip cridat a seguir escrivint coses grans aquesta temporada.

La Marea Grana segueix creixent i els addictes a aquest Nàstic continuen rendint-se a l’evidència del que és capaç aquest equip. La feina de Vicente Moreno serà ara seguir fent tocar de peus a terra a una plantilla que s’està acostumant a guanyar i que marcada per la bufetada de l’última temporada ha de saber gestionar l’ansietat per ser-hi de la millor manera possible.

En una jornada on tot ha sortit gairebé rodat només queda ordenar les lletres per a seguir trobant les paraules amb lletres Grana o com diu la cançó “Que el camí fa pujada i me’n vaig a peu” o potser no era aquesta la que tocava escriure d’en Serrat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here