Carregant ...

Serrat cantarà a Tarragona al juliol

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Joan M. Serrat amb Salvador Escamilla als estudis de Ràdio Barcelona l'any 1965 (foto de la pàgina web oficial de Serrat)

Joan M. Serrat amb Salvador Escamilla als estudis de Ràdio Barcelona l’any 1965 (foto de la pàgina web oficial de Serrat)

Joan Manuel Serrat actuarà a Tarragona el pròxim 24 de juliol, en un concert programat al Teatre Auditori del Camp de Mart. La pàgina web oficial del cantant indica que pròximament es posaran a la venda les entrades per a aquest espectacle que formarà part del festival d’estiu de la ciutat. La promotora ‘La Traca’ -la mateixa que programa els concerts de Joaquin Sabina (abril) i Pablo Albaran (agost) a Tarragona- encara no ha anunciat oficialment l’actuació de Serrat. Es tracta d’un dels concerts de la seva gira mundial per presentar el nou disc ‘Antologia desordenada’.

El mateix mes de juliol, Serrat farà dos concerts al Teatre Grec de Barcelona i un altre al castell de Peralada. La gira, però, començarà al febrer amb concerts a Uruguai, Argentina i Xile. A partir de l’abril, ‘el noi del Poble Sec’ actuarà en nombroses ciutats de l’estat espanyol com  Madrid, València, Sevilla, Bilbao i Pamplona, i capitals europees com Paris i Londres.

‘Antologia desordenada’ és un disc que commemora els 50 anys de trajectòria de Joan Manuel Serrat. El 18 de febrer de 1965 va fer la primera actuació en públic en un estudi de Ràdio Barcelona en el marc del programa ‘Radioscope’ que presentava Salvador Escamilla. Per celebrar-ho, el cantant ha triat 50 peces musicals i les he tornat a enregistrar, en la majoria de casos en format de duets.

Al llarg de mig segle de carrera, Serrat ha actuat en moltes ocasions a Tarragona.  L’última va ser amb Joaquin Sabina, l’estiu del 2012, a la plaça de toros, quan encara no era oficialment la TAP. De molt jove, Serrat va cantar als estudis de Radio Tarragona i, a través dels amics de la pàgina Tarragona Antiga, sabem que el 5 d’agost de 1975 va fer un concert al mateix auditori del Camp de Mart dins del que llavors s’anomenava ‘Festivales de España’. Aquell estiu el país encara vivia sota la dictadura.

La vinculació del cantautor amb la ciutat ve de llarg, perquè amb només 13 anys els seus pares el van enviar a estudiar en règim d’internat a la Universitat Laboral, un model educatiu impulsat pel franquisme. Ara, amb 71 anys, torna a Tarragona:  l’actuació del proper 24 de juliol serà, per tant, una manera de recordar el concert de 40 anys enrere al Camp de Mart i de tots els que ha fet a Tarragona al llarg de la seva dilatada trajectòria.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *