8.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

El ‘Fet’ organitza una visita al Museu Bíblic

Una de les sales del Museu Bíblic Tarraconense (foto cedida per ANDREU MUÑOZ)
Una de les sales del Museu Bíblic Tarraconense (foto cedida per ANDREU MUÑOZ)

El FET a TARRAGONA organitza una nova activitat cultural adreçada als subscriptors de la revista. Us proposem per dissabte 7 de febrer a les 11 del matí fer una visita al Museu Bíblic Tarraconense, acompanyats pel seu director, Andreu Muñoz. Es tracta d’un equipament museístic, molt desconegut per una part de la població, situat al carrer de les Coques 1 -al costat de la Catedral-, que amaga ‘tresors’ molt interessants.

 

El Museu Bíblic Tarraconense és una institució de l’Arquebisbat de Tarragona fundat  l’any 1930. El visitant pot gaudir d’una rica col·lecció de materials arqueològics, literaris, artístics i didàctics que l’apropen al fascinant món de la cultura judeocristiana, des de l’època prehistòrica fins al món bizantí.

 

Entre altres peces s’exposen un exemplar del Séfer Torà (s. XVII dC) o un rotlle del Llibre d’Ester (s. XVII-XVIII dC). D’època mesopotàmica, mostres d’escriptura cuneïforme com un con de Gudea, governador de Lagash (2141 a. de C.- 2122 a. de C.).

 

D’època egípcia destaca un cocodril dissecat procedent de Tebes, una mòmia de falcó o fragments de taüt datats entorn al 500-600 aC. També elements arqueològics dels diferents períodes històrics del Pròxim Orient com una divinitat siri-hitita (2000-1200 aC), llànties cananees, gerres del primer mil·lenni abans de Crist, puntes de fletxa del setge hel·lenístic de Tir (s. IV aC) o dues estatuetes de la deessa Tanit.

 

Un dels elements més singulars és una espectacular maqueta en alabastre del Temple de Jerusalem realitzada entre 1929 i 1930. D’època paleocristiana i bizantina s’exposen algunes relíquies relacionades amb la Vera Creu, ceràmiques amb iconografia bíblica, ampullae de sant Menes o un teixit etiòpic.

 

La visita del dissabte 7 de febrer és una iniciativa conjunta del FET a TARRAGONA i el Museu Bíblic Tarraconense. Els subscriptors a la revista interessats en aquesta activitat gratuïta han d’enviar un correu electrònic a l’adreça: subscripcions@fetatarragona.cat indicant el nombre i el nom de les persones que participaran a la revista. Teniu de termini fins dijous 5 de febrer.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here