Carregant ...

La màgia del quidditch arriba al Camp de Tarragona

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

El conjunt tarragoní, participant al torneig de Quidditch, a Tolouse (França).

El conjunt tarragoní, participant al torneig de Quidditch, a Tolouse (França).

L’equip dels Nightmare Grims ha participat al torneig internacional de quidditch organitzat a Toulouse, França

Com aquell que diu que juga a futbol, al Camp de Tarragona hi ha 18 joves que juguen a quidditch. Sí, l’esport imaginari de la famosa saga de Harry Potter ha cobrat vida. Es diuen Nightmare Grims, porten en actiu des del 20 de juliol, i el passat 24 de gener van participar en el seu primer torneig internacional.

La dinàmica de joc

La dinàmica d’aquesta pràctica esportiva pot semblar una mica complicada: tots els jugadors corren amb un pal de pvc, que simula una escombra, i hi ha 3 caçadors (encarregats de fer passar la quaffle per entre una de les 3 cistelles i aconseguir així 10 punts cada vegada), un guardià que defensa les cistelles; dos colpejadors (aquests juguen amb les bludgers i intenten “matar” els jugadors contraris, que per incorporar-se altre cop al joc han d’anar a tocar les seves cistelles). Per completar un equip hi ha la posició del buscador, que s’encarrega d’atrapar l’snitch (pilota de tenis dins una mitjeta esportiva que du un jugador neutral, vestit de groc, penjant de la cintura). Quan el buscador l’atrapa, el seu equip aconsegueix 30 punts i s’acaba el joc.

Els Nightmare Grims, en ple partit (Cedida: Maria Lucea).

Els Nightmare Grims, en ple partit (Fotografia: organització del Tournoi international de la violette).

Tournoi international de la violette

Una representació de 13 integrants dels Nightmare Grims ha participat a la seva primera competició oficial. Es tracta d’un torneig internacional de quidditch organitzat per l’equip francès de Toulouse. En aquesta edició han participat 17 equips provinents d’Anglaterra, Bèlgica, Turquia, França, Noruega i Espanya, sent els The Mighty and Amazing Quercs i els Titans París els màxims favorits.

Per la seva banda, els Nightmare Grims s’han presentat com un dels equips novells dins la competició de quidditch europea. Aquest ha estat el seu debut i en el seu primer partit contra els Belgian Blackbeards, equip integrat per diversos jugadors de diferents equips belgues, han deixat clar que el seu treball i esforç ha donat els seus fruits. Han guanyat 90 a 80, en un partit força ajustat on el rival els superava clarament en condició física. La forta pressió en defensa ha estat la clau per guanyar, ja que calia defensar el resultat per tal de capgirar el marcador final gràcies a que el buscador ha atrapat l’snitch.

El partit contra Toulouse, els amfitrions, ha estat marcat per les lesions de dos jugadors del Grims quan només portaven 5 minuts de joc. El partit ha estat molt igualat a nivell tàctic, tenint ambdós competidors molt bones oportunitats de punts. Els Grims han pogut desplegar força bé el seu estil de joc: obrint les bandes, jugant per darrere les cistelles i fent bona pressió en defensa. Però el cansament i l’alentiment del joc han acabat passant factura i als minuts finals Toulouse ha sabut aprofitar l’avantatge i allunyar-se en el marcador, atrapant, a més, l’snitch.

En arribar el tercer partit, l’equip del Camp de Tarragona ja s’ha quedat quasi sense opcions de classificar-se  però tot i això no han desaprofitat l’oportunitat d’intentar seguir el seu estil. Tot i perdre, han protagonitzat algunes jugades de força qualitat que ha deixat entreveure el potencial de què disposen i, fins i tot, han tornat a caçar l’snitch.

El torneig ha acabat amb una fervorosa victòria dels Titans París que han derrotat per 210 a 50 als The Mighty and Amazing Quercs en una final completament dominada pels parisencs. Als joves jugadors dels Nightmare Grims encara els queda molt per aprendre i millorar però aquesta jornada els ha servit per consolidar-se com a equip i donar a conèixer el seu nom i el seu potencial en el món del quidditch europeu. Ara els toca preparar-se per afrontar el seu nou repte: la Copa Catalana el proper 1 de març, on s’enfrontaran amb els Barcelona Eagles i els Wyverns, juntament amb altres equips convidats.

(Fotografia: Maria Lucea).

(Fotografia: organització del Tournoi international de la violette).


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *