14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Fermí Fernández: un sommelier que apunta maneres

L'actor tarragoní Fermí Fernández és 'El sommelier' (foto: SALA TRONO)
L’actor tarragoní Fermí Fernández és ‘El sommelier’ (foto: SALA TRONO)

Fermí Fernández conversa animadament amb la cinquantena de persones que l’han anat a veure a la sala Trono fent de gran expert de vins. L’hi  pregunten per l’autoria del text, el per què de la temàtica relacionada amb el vi o la definició dels altres personatges de l’obra que en són protagonistes però no surten a l’escenari. És el fòrum de trobada entre l’actor i l’espectador posterior a una de les representacions d’El sommelier, que s’ha pogut veure les dues últimes setmanes a la petita sala de la Part Alta de Tarragona.

 

Al Fermí Fernández l’acompanya Toni Sánchez-Ortiz, enòleg i professor de la URV, que acaba dissertant sobre tipus de vins i varietats de ceps, entusiasmat encara per la interpretació de l’actor i la subtilesa i els detalls del text teatral. ‘El sommelier’ és una obra pensada pel propi Fermí, escrita pel periodista Toni Orensanz i dirigida per Toni Albà. Una classe magistral on el espectadors assistiran a un tast molt especial amb el millor expert de vins del món.

 

Un sommlier obsessiu per ser el més gran entre els grans es transforma a la segona part de l’obra, un cop el públic ha fet el tast d’un vi blanc maridat amb uns pastissets insuperables. Som davant d’un monòleg d’una hora llarga de durada en què el sommelier Romà Lentini desenvolupa aspectes de la seva vida i personalitat. Un paper dramàtic que, teòricament, allunya Fermí Fernández de la seva imatge més catxonda i divertida. El públic, però, riu en diverses ocasions amb la interpretació de l’actor tarragoní.

 

Només se n’han fet set representacions, però l’espectacle ideat pel Fermí i els dos Tonis apunta maneres. Un sommelier que, probablement, anirà creixent amb el pas del temps i que anirà agafant les mides del perfil del protagonista. L’obra té molt bona pinta, tanta que auguro que més d’hora que tard es tornarà a representar a la Trono i que podrà fer gira per altres sales del país. Us imagineu la representacio d’El sommelier a les catedrals del vi?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here