9.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

Tarragona, capital europea de la fotografia

El Tinglado 1 del Port de Tarragona acull primera exposició a l'estat espanyol del fotògraf nord-americà, Greg Gorman
El Tinglado 1 del Port de Tarragona acull la primera exposició a l’estat espanyol del fotògraf nord-americà, Greg Gorman

Sabeu que tenim aquests dies a Tarragona un crac mundial de la fotografia? Sabeu que Greg Gorman, fotòrgraf nord-americà de gran prestigi, exposa per primera vegada a Espanya i ho fa al Tinglado 1 del Moll de Costa? Aquest dijous s’hi inaugura ‘A distinct vision’ una mostra que arriba procedent de Viena i Berlín. Tarragona, per tant, és la tercera ciutat d’Europa que pot gaudir del treball d’aquest immens professional de la imatge.

 

Gorman està enamorat dels tinglados del Port tarragoní: “És el millor indret que he vist per poder exposar les meves fotografies”, afirma convençut. A l’artista li agrada triar cada escenari per a les seves exposicions i a Àustria, per exemple, va adaptar una antiga fàbrica per poder ensenyar les seves obres. En el cas de Tarragona, Gorman hi ha portat més de 200 obres que llueixen esplèndides en el renovat i espaiat tinglado 1, amb vistes al mar.

 

Grace Jones, David Bowie, Leonardo di Caprio i molts altres cantants i actors de Hollywood protagonitzen la majoria d’imatges de la mostra. Però Gorman també hi incorpora una part de la seva sèrie de nus, on revela la seva visió de la bellesa del cos. Porta més de 40 anys fent retrats amb una il·luminació especial que l’han consagrat a nivell intrnacional.

 

Andrea Eidenhammer, artista afincada a Tarragona, és la comissària de l’exposició. En tota l’organització prèvia hi ha tingut un paper molt destacat Manel Caro, responsable dels espais culturals del Moll de Costa. En el finançament col·laboren dues empreses químiques del potencial de BASF i Repsol. En definitiva, és la suma d’esforços i feina de molts la que fa possible que Tarragona gaudeixi durant dos mesos (fins al 5 d’abril) d’aquesta mostra de fotografia única al món. L’acte inaugural es fa aquest dijous a les 19 h.

 

Assolit l’objectiu de portar a la ciutat una exposició que no s’ha vist a Espanya -ni a França, ni a Itàlia, ni a bona part d’Europa-, ara el repte és donar-la a conèixer almenys al conjunt de Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol. Tarragona ha de presumir d’una iniciativa cultural de primer ordre i ha de saber atraure visitants de fora. Som davant d’una gran oportunitat -aprofitant l’empenta del Festival SCAN- per seguir en la línia de distingir Tarragona com una de les ciutats referents en el món de la fotografia. No la deixem perdre.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here