15.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 22, 2024

Celebrem vint anys de Metropol

Imatge de l'escala d'accés a la platea del Metropol, dissenyada per Jujol (foto: DAVID OLIETE)
Imatge de l’escala d’accés a la platea del Metropol, dissenyada per Jujol, i que forma part de la portada del número 10 de la revista  (foto: DAVID OLIETE)

El 10 de març de 1995 es reobria el Teatre Metropol després d’un llarg període de tancament i d’una profunda remodelació dirigida per l’arquitecte Josep Llinàs. Just vint anys després, el 10 de març de 2015, la revista FET a TARRAGONA presenta al Cafè Metropol el seu número 10 amb una portada dedicada a l’obra de Jujol i un dossier que vol posar de relleu els tresors modernistes de la ciutat. L’acte tindrà lloc dimarts que ve a les 19,30 h. i és obert a tothom.

 

El catedràtic d’Història de l’Art de la URV, Antonio Salcedo, participarà a l’acte de presentació de la revista amb una xerrada que ens ajudarà a valorar la riquesa de molts edificis i elements modernistes que hi ha a Tarragona, alguns dels quals són molt poc coneguts per la majoria de tarragonins. Salcedo, i també l’arquitecte que va dirigir la restauració del Metropol, Josep Llinàs, i el fill de l’artista, Josep Maria Jujol, són alguns dels protagonistes que apareixen a les pàgines de la revista.

 

El número 10 del FET a TARRAGONA publica un reportatge de la periodista Anna Plaza amb el fill de l’artista fent un recorregut per l’interior d’un teatre emblemàtic i que amaga nombroses sorpreses. Jujol és un gran desconegut –tot i haver treballat amb Antoni Gaudí–, i fins tot ignorat per molts. A la revista també trobareu un article sobre els elements dissenyats per Jujol i Gaudí que revelen les seves profundes creences religioses, una ruta elaborada per Albert Ollés per espais, edificis i elements modernistes que sovint es troben amagats, oblidats o abandonats, i una altra peça sobre l’antic Escorxador, rehabilitat també fa vint anys com a seu central de la Universitat Rovira i Virgili.

 

La vida de la Laboral -l’actual i la de fa més de 50 anys- i una entrevista àmplia amb el científic tarragoní Joan Guinovart són altres continguts del proper número del FET. Una publicació que incorpora com a novetat un suplement literari de 20 pàgines amb un títol ben explícit: ‘Ens agrada llegir’. La revista i el suplement estaran a la venda a un preu de 5 € a partir del mateix dimarts al Cafè Metropol i a les llibreries, i a partir de dimecres 11 als quioscos de la ciutat. Si us en voleu fer subscriptors, cliqueu aquí i rebreu còmodament a casa totes les publicacions de l’any.

 

Us hi esperem: dimarts 10 a les 19,30 h. al Cafè Metropol. Entrada lliure. Celebrarem entre tots els 20 anys de vida del renovat Metropol.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here