19.4 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 11, 2024

Tresors modernistes de Tarragona

Portada del número 10 de la revista FET a TARRAGONA realitzada a l'interior del Teatre Metropol (foto: DAVID OLIETE)
Portada del número 10 de la revista FET a TARRAGONA realitzada a l’interior del Teatre Metropol (foto: DAVID OLIETE)

Arquitecte, dibuixant, dissenyador i pintor modernista, Josep Maria Jujol és un dels grans protagonistes del número 10 del FET a TARRAGONA que aquest dimarts presentem en públic a partir de les 19,30 al Cafè Metropol. Per aquest motiu, la portada de la revista -que aquí us avancem en primícia- es fixa en alguns detalls espectaculars de l’obra de Jujol al Teatre Metropol. Des del FET volem reivindicar el llegat de Jujol i el volem recordar perquè avui fa just vint anys (10 de març del 1995) que es va reobrir aquest equipament cultural emblemàtic de la ciutat.

 

El fill de Jujol, a més de l’arquitecte que va dirigir la restauració, Josep Llinàs, i el catedràtic d’Història de l’Art de la URV Antonio Salcedo són alguns dels experts que ens acompanyen al llarg de la revista a descobrir el llegat de l’artista més important que ha donat Tarragona. Un gran desconegut –tot i haver treballat amb Gaudí–, fins tot ignorat per molts, Jujol i l’aniversari del Metropol són dues bones raons per reivindicar el patrimoni modernista de la ciutat, que ofereix nombroses possibilitats culturals i turístiques. El professor Salcedo participarà a l’acte del Cafè Metropol -obert a tothom- amb una xerrada i una projecció d’imatges d’edificis i elements modernistes de Tarragona.

 

Us avancem el sumari d’alguns dels temes principals que trobareu al número 10 del FET:

– El dossier LLEGAT MODERNISTA inclou una passejada per l’interior del teatre guiada pel primogènit de l’arquitecte; un reportatge sobre l’obra de Jujol -i l’única d’Antoni Gaudí a la demarcació- amb connotacions religioses; una ruta per uns espais i elements d’ara fa un segle que es troben amagats, oblidats o abandonats; i un article sobre l’antic escorxador rehabilitat com a seu de la URV.

 

VIDES A LA LABORAL: un ampli reportatge sobre un espai únic a Catalunya, amb una oferta educativa de FP envejable. A punt de complir 60 anys, revivim records amb quatre exalumnes i exprofessors i abordem el futur d’aquest recinte singular.

 

JOAN GUINOVART: entrevista al director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. Un científic tarragoní amb projecció internacional que dirigeix més de 400 investigadors de tot el món i que té com a gran objectiu donar a conèixer a la societat els avenços en l’àmbit de la recerca.

 

POL OLIVIER, A PROP DE LES ESTRELLES: la història d’un jove de Tarragona que juga a la lliga universitària de bàsquet dels Estats Units. És lúnic català competint a la NCAA. Ell, com va fer Pau Gasol, és un pioner que obre camí.

 

VULNERABLES I DEPENDENTS: el retrat d’una parella d’avis, resident a Sant Salvador, de més de 80 anys amb 7 fills i 16 néts, que pateix les seqüel·les de la crisi amb el rerefons del fracàs de la llei de la dependència i les retallades en serveis socials.

 

VITALITAT MUSICAL: alumnes, pares i mestres del Conservatori de Música de la Diputació apunten els seus anhels i esforços per trobar sortides professionals a tants anys d’estudi.

 

EMPRENEDORS DE NIT: Jordi Vinyoles, al capdavant de la nova etapa d’El Cau, i Juanjo Garcia, dirigint el Mistersitges, primer local d’ambient de Tarragona, expliquen les seves respectives experiències.

 

Aquests i altres continguts formen part del número 10 de la revista FET a TARRAGONA que es publica amb el suplement literari ‘Ens agrada llegir’. El preu de la revista i el suplement és de 5 €. Si us en voleu fer subscriptors, cliqueu aquí. Rebreu les revistes còmodament a casa i podreu participar d’activitats culturals i promocions i invitacions per assistir a espectacles.

 

Portada del suplement 'Ens agrada llegir' realitzada a la biblioteca personal Tur-Gómez (foto: DAVID OLIETE)
Portada del suplement ‘Ens agrada llegir’ realitzada a la biblioteca personal Tur-Gómez (foto: DAVID OLIETE)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here