Advertisement Advertisement Advertisement
20.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 24, 2022

Aprendre jocs de mans amb el Mag Gerard

El mag Gerard, en una imatge promocional
El mag Gerard, en una imatge promocional

Som a la taula d’una cafeteria, a mitja tarda. “Et faré ara un joc de màgia amb telèfon mòbil, bé…, millor dit, seran dos jocs en un”, exclama per sorpresa el mag Gerard al periodista. Sense pausa, treu de la butxaca una baralla de cartes de pòquer convencional i demana a l’autor d’aquest article que les remeni. Mentrestant, ell envia al meu telèfon un whatsapp amb la “predicció d’una cosa que passarà”. Llavors, amb les cartes remenades, el mag hi fa un ventall i jo n’assenyalo una. La miro (és el 10 de cors vermells) i la deixo boca amunt. El mag em demana un número de tres xifres diferents. Li dic el 584, l’apuntem al mòbil, li donem la volta i surt el 485. Restem les dues xifres apuntades: 99. Sumem aquests dos números: 18. Tinc un número final i una carta que he escollit. El mag em diu: “Ara ja pots mirar el missatge que t’he enviat”. Obro el whatsapp i em trobo el missatge: “El resultat serà el 18” acompanyat d’una fotografia del 10 de cors vermells. Cara de sorpresa, un somriure… tot plegat en no més d’un parell de minuts.

 

Aquest només n’és un de molts. Màgia amb estris d’oficina, diners, telèfons mòbils, cartes damunt la taula, mentalisme, matemàtiques, jocs improvisats…Un ampli repertori de trucs que ens explica el Mag Gerard al llibre que acaba de publicar i que es titula 100 jocs de màgia per deixar-los bocabadats (Cossetània, 2015). Una proposta divertida adreçada a persones que no han fet mai cap joc de mans i que tinguin ganes de sorprendre amics, familiars i coneguts.

 

El mag ens ensenya trucs que, en molts casos, són inèdits o adaptats als temps actuals. “Es tracta de popularitzar la màgia, ara que es troba en un bon moment”, explica el Gerard, que ha elaborat per al llibre un centenar de “píndoles” amb un llenguatge molt planer que arriba a tothom. Tota una novetat, pel contingut i per la llengua utilitzada (el català).

 

No cal tenir cap habilitat especial. Es tracta de poder fer qualsevol joc en qualsevol indret, sigui a casa, a la feina, al carrer o en un bar. Amb aquest objectiu, el mag tarragoní ha escrit unes propostes de jocs d’il·lusionisme que tenen en comú que són ràpids, visuals, fàcils d’entendre i d’efectes immediats. “A vegades explico la versió senzilla d’un joc del qual jo en faig una versió més complexa”, apunta el Gerard.

 

Amb 20 anys de professió a l’esquena, reconeix que cada dia destina una estona a assajar. Ara no s’hi dedica en exclusiva, però hi inverteix un temps considerable per mantenir-se en primera línia. És el director artístic d’alguns festivals com el Teatre Màgic que se celebra des de fa 10 anys cada tardor a Tarragona i La Canonja.

OBSEQUI A UN SUBSCRIPTOR

El llibre el presentarà aquest dimecres 18 de març a les 20 hores a la Llibreria La Capona acompanyat d’un mini espectacle de màgia de 30 minuts. Un dels subscriptors de la revista FET a TARRAGONA pot aconseguir de regal un exemplar del 100 jocs de màgia i una baralla de cartes de la marca nord-americana Bicycle. Si voleu participar en el sorteig heu d’enviar un correu a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat  abans de dilluns 16 a mitjanit. El mag Gerard lliurarà el regal el mateix dimecres al vespre a La Capona.

Portada del llibre
Portada del llibre
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here