15.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Un ‘tast’ de modernisme per als amics del ‘Fet’

Foto de grup amb tots els amics de la revista, davant la Casa del Dr. Aleu, a la Rambla Nova, al costat del Banc d'Espanya
Foto de grup amb tots els amics de la revista, davant la Casa del Dr. Aleu, a la Rambla Nova, al costat del Banc d’Espanya

Una trentena d’amics de la revista FET a TARRAGONA han gaudit aquest dissabte primaveral d’una ruta per alguns elements modernistes de la ciutat. Guiats per Josep Maria Buqueras, arquitecte tècnic, aquest ‘tast’ del modernisme tarragoní s’ha centrat als voltants de la Rambla Nova, des de l’edifici que acull la seu de la Cambra de Comerç fins a la barana del Balcó passant per algunes de les cases més emblemàtiques del passeig.

 

També s’han vist des de l’exterior el Col·legi de les Teresianes, l’església dels Pares Carmelites i la Cooperativa Obrera i s’han donat explicacions del Metropol i de l’església del Sagrat Cor, del carrer Méndez Núñez, que amaga l’única obra de Gaudí de la demarcació de Tarragona. La visita s’ha acabat al mausoleu del Rei Jaume I de l’Ajuntament.

 

Buqueras ha reivindicat la importància dels elements i edificis modernistes de Tarragona i la necessitat de posar-los en valor com a atractiu cultural i turístic de la ciutat. La ruta, pensada com una primera aproximació al modernisme de Tarragona, s’ha organitzat en el context del número 10 de la revista FET a TARRAGONA que dedica, precisament, el seu dossier a aquest estil arquitectònic.

Els subscriptors del 'Fet' escolten les explicacions de Josep M. Buqueras
Els subscriptors del FET a TARRAGONA escolten les explicacions de Josep M. Buqueras
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here