24.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Lectures de Tarragona per a dies de descans

Portada del número 10 de la revista FET a TARRAGONA realitzada a l'interior del Teatre Metropol (foto: DAVID OLIETE)
Portada del número 10 de la revista FET a TARRAGONA realitzada a l’interior del Teatre Metropol (foto: DAVID OLIETE)

Aquests dies de descans o de canvi de rutines gaudeix de la lectura del número 10 del FET a TARRAGONA, una revista que aposta per la qualitat dels continguts, la fotografia i el disseny. La pots trobar a les llibreries i quioscos de la ciutat, o bé la pots rebre còmodament a casa si te’n fas subscriptor clicant aquí. Són vuitanta pàgines (revista + suplement de Lletres) que incorporen diversos articles i reportatges de gran interès. Aquí en teniu un resum:

 

– El dossier LLEGAT MODERNISTA inclou una passejada per l’interior del teatre Metropol guiada pel primogènit de l’arquitecte; un reportatge sobre l’obra de Jujol -i l’única d’Antoni Gaudí a la demarcació- amb connotacions religioses; una ruta per uns espais i elements d’ara fa un segle que es troben amagats, oblidats o abandonats; i un article sobre l’antic escorxador rehabilitat com a seu de la URV.

 

– VIDES A LA LABORAL: un ampli reportatge sobre un espai únic a Catalunya, amb una oferta educativa de FP envejable. A punt de complir 60 anys, revivim records amb quatre exalumnes i exprofessors i abordem el futur d’aquest recinte singular.

 

– JOAN GUINOVART: entrevista al director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. Un científic tarragoní amb projecció internacional que dirigeix més de 400 investigadors de tot el món i que té com a gran objectiu donar a conèixer a la societat els avenços en l’àmbit de la recerca.

 

– POL OLIVIER, A PROP DE LES ESTRELLES: la història d’un jove de Tarragona que juga a la lliga universitària de bàsquet dels Estats Units. És lúnic català competint a la NCAA. Ell, com va fer Pau Gasol, és un pioner que obre camí.

 

– VULNERABLES I DEPENDENTS: el retrat d’una parella d’avis, resident a Sant Salvador, de més de 80 anys amb 7 fills i 16 néts, que pateix les seqüel·les de la crisi amb el rerefons del fracàs de la llei de la dependència i les retallades en serveis socials.

 

– VITALITAT MUSICAL: alumnes, pares i mestres del Conservatori de Música de la Diputació apunten els seus anhels i esforços per trobar sortides professionals a tants anys d’estudi.

 

– EMPRENEDORS DE NIT: Jordi Vinyoles, al capdavant de la nova etapa d’El Cau, i Juanjo Garcia, dirigint el Mistersitges, primer local d’ambient de Tarragona, expliquen les seves respectives experiències.

 

Portada del suplement 'Ens agrada llegir' realitzada a la biblioteca personal de la família Tur-Gómez (foto: DAVID OLIETE)
Portada del suplement ‘Ens agrada llegir’ realitzada a la biblioteca personal de la família Tur-Gómez (foto: DAVID OLIETE)

El FET a TARRAGONA publica un suplement especial que es ven amb el número 10 de la revista. i que es titula ‘Ens agrada llegir’, tota una declaració d’intencions del grup de periodistes que impulsem aquesta publicació i dels protagonistes i col·laboradors que hi apareixen.

 

El periodista Enric Garcia Jardí  n’ha elaborat la majoria de textos amb una cura exquisida. Ell ens obre la porta de les cases d’algunes persones de Tarragona amb unes magnífiques biblioteques, rememora la primera nit del premi literari de narrativa Pin i Soler el 1984, ens explica com treballen dues minúscules editorials nascudes aquí i dibuixa el perfil d’Emili Samper, un folklorista apassionat pel còmic, la llengua i la història. La periodista i actriu Anna Plaza reivindica l’amor pel teatre d’una col·lecció única editada a Tarragona i amb projecció nacional.

 

La filla d’Antoni Rovira i Virgili -la bibliotecària Teresa Rovira, que va morir el dia de Santa Tecla de l’any passat- mereix la nostra atenció per la seva trajectòria i vinculació a la ciutat. D’això en parla un article que signa l’escriptor i polític Josep-Lluís Carod-Rovira amb fotografies cedides per la família.

 

I finalment, l’escriptor Jordi Tiñena mereix la nostra gratitud per publicar en aquestes pàgines un tastet de la seva pròxima novel·la situada a l’entorn de l’Aqüeducte de les Ferreries. Després de la publicació d’El gos suïcida (2012), Tiñena torna amb una narració de gènere ambientada a Tarragona. En exclusiva, en fem un avançament editorial al suplement LITERARI.

 

Aquesta Setmana Santa, aprofita el canvi de ritme i els dies de descans per gaudir de la ciutat a través del FET a TARRAGONA. Gràcies per fer-nos confiança.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here