Advertisement
19.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 7, 2023

La manca de costum

L'àrbitre va expulsar a Marcos amb vermella directa i 1 a 1 al marcador. Foto:Nàstic
L’àrbitre va expulsar a Marcos amb vermella directa i 1 a 1 al marcador. Foto:Nàstic

Acostumem a ser animals de costums, ens costa massa cops sortir de la rutina escrita per a trobar variacions massa brusques. Ens resulta familiar llevar-nos a la mateixa hora, esmorzar pràcticament el mateix cada matí, fer una feina similar, mantenir els mateixos amics des de la infantesa i buscar habitualment les mateixes referències culturals i socials d’ençà que tenim sentit comú.

El costum, “l’habitude” que canta la “chanson” francesa, ens defineix normalment en l’entorn més proper i serveix perquè ens etiquetin massa sovint.

Vicente Moreno compleix perfectament amb aquest individu meticulós i de costums, aquell que li agrada tenir-ho tot controlat i amb una idea clara i evident que ha servit per a definir una identitat guanyadora a un equip convençut i amb gana eterna.

El Nàstic té més ben assumit el paper de Penèlope que no pas el d’Ulisses en el seu camí cap a la Ítaca de l’ascens. Els grana esperen i esperen, fa dies, aquell partit decisiu, aquell que tanqui la primera part de la seva odissea particular i que obri les portes al darrer capítol amb més incertesa.

Rayco celebra el seu dotzè gol a la lliga. Era el 0 a 1. El gol no va servir per a sumar a Elda. Foto:Nàstic
Rayco celebra el seu dotzè gol a la lliga. Era el 0 a 1. El gol no va servir per a sumar a Elda. Foto:Nàstic

La manca de costum amb les derrotes fa que aquesta costi més de pair, però també es cert que com expliquen els tan poc valorats tòpics “després de sumar tantes victòries la derrota sempre està més a prop”. Toca posar el comptador a zero i tornar a començar i mantenir el discurs habitual i tot allò que ha permès estar on està ara mateix l’equip.

Crida Manolo Martínez al vent d’Elda que “l’equip sempre donarà la cara per tots aquells que li donen suport i demana crear un infern davant l’Huracán al Nou Estadi” i l’equip digereix poc a poc la sisena derrota de la temporada amb aquell got mig ple i la tranquil·litat que et donen set punts d’avantatge sobre el segon classificat.

 

Hi ha derrotes que fan menys mal del que us es pot esperar i el 3 a 2 encaixat al Vinalopó Mitjà, no ha de variar el guió previst fins ara.

Segurament l’equip va pecar de ser poc ambiciós davant d’un rival que aparentment semblava tocat i enfonsat però ull amb aquest llop amb pell de xai que és un Eldense amb jugadors com Lluís Domenech o Sergi Guardiola que farien bé els vistaires més qualificats de segona en apuntar a les seves agendes.

Els de Vicente Moreno segueixen tenint quatre pilotes per emportar-se el primer set i jugar-se el match ball definitiu a una sola eliminatòria d’ascens.

L'afició del Nàstic va acompanyar a l'equip al Nuevo Pepico Amat. Els grana no han guanyat mai a Elda. Foto:Nàstic
L’afició del Nàstic va acompanyar a l’equip al Nuevo Pepico Amat. Els grana no han guanyat mai a Elda. Foto:Nàstic

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here