17.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 11, 2024

Èxit de la ruta pel patrimoni industrial de Tarragona

Subscriptors del FET i amics de la BPT segueixen les explicacions del Ramon Aloguin sobre la Chartreuse i el celler de Müller
Subscriptors del FET i amics de la BPT segueixen les explicacions del Ramon Aloguin sobre la Chartreuse i el celler de Müller

Probablement a la tardor tindrà lloc una segona edició de la ‘Ruta de les Xemeneies’, després de l’èxit de la primera passejada conduïda per l’arquitecte tarragoní Ramon Aloguin. Es tracta d’una activitat cultural organitzada per la Biblioteca Pública de Tarragona i la revista FET a TARRAGONA que divendres passat va aplegar una trentena de persones (amics de la Biblioteca i subscriptors de la revista) que volien descobrir la importància del patrimoni industrial de la part baixa de la ciutat.

 

La ruta va girar a l’entorn de tres elements que han sobreviscut: la Tabacalera, la Farinera i la Chartreuse. Però també es va fer menció a altres implantacions notables com el celler de Müller (plaça dels Infants), la planta de la Vinícola Ibérica (carrer Reial amb Jaume I) i la Farinera que hi havia al costat de les escales del carrer Castaños. Aloguín va explicar la història de les diferents indústries i en va revelar interessants detalls arquitectònics. La visita es va acabar a la seu de la Biblioteca amb la projecció de diferents fotografies.

 

La ruta organitzada per la Biblioteca Pública ha coincidint amb la publicació d’un ampli reportatge al número 11 del FET a TARRAGONA sobre el patrimoni industrial de la part baixa. Aquest  treball periodístic, obra d’Anna Plaza amb fotografies de David Oliete, ha comptat amb l’assessorament del propi Ramon Aloguin, un expert en la matèria. El reportatge també s’ocupa de la zona del barri on encara hi ha antics magatzems, al voltant del carrer de Sant Miquel, una àrea que podria ser objecte d’una altra visita guiada per l’arquitecte en els propers mesos.

 

El reportatge sencer el podeu trobar a la revista, a la venda en quioscos i llibreries. En versió digital, n’hem publicat un fragment.

La porta principal de Tabacalera va ser el punt de trobada i inici de la ruta de les xemeneies
La porta principal de Tabacalera va ser el punt de trobada i inici de la ruta de les xemeneies
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here