12.1 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

Un festival innovador que va a més

Gemma Brió, al centre de la imatge, és l'autora i actriu principal de l'espectacle que es podrà veure el 19 i 20 de juny al Festiva Internacional de Teatre de Tarragona
Gemma Brió, al centre de la imatge, és l’autora i actriu principal de l’espectacle que es podrà veure el 19 i 20 de juny al Festiva Internacional de Teatre de Tarragona

La terrasa gòtica del Pretori s’havia d’estrenar estrena com a espai teatral. Un text de la jove actriu Gemma Brió, que ha rebut diversos premis de la crítica i del públic, s’havia de representararen aquest espai esplèndid i únic amb vistes a la ciutat, però per qüestions tècniques s’ha traslladat al Camp de Mart.  Un espectacle de petit format, de 90 minuts de durada i titulat ‘Llibert’, que omplirà les nits de divendres 19 i dissabte 20 de juny en el marc del tercer Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT).

 

Diversos espais culturals i patrimonials de la ciutat són els escenaris naturals de les propostes innovadores i trencadores del festival. Enguany repeteixen la volta llarga de la Capçalera del Circ, el Conservatori de Música de la Diputació, les Voltes del Pallol, l’Antiga Audiència, la Casa Canals, la seu del Col·legi d’Arquitectes, el Teatre Metropol i la Sala Trono. Aquí, a la Trono precisament, neix i es crea aquest certamen dedicat a les noves dramatúrgies que porta a Tarragona espectacles d’autors i directors contemporanis nacionals i internacionals.

 

De caràcter bianual, el FITT mereix l’atenció i el suport del públic, les institucions i els patrocinadors privats. Aquí, cal remarcar que la presència de Repsol com a espònsor oficial és fonamental per poder explicar que el certamen arriba a la tercera edició, malgrat els alts costos de portar a Tarragona companyies estrangeres de prestigi. Arribar a aquest punt ha estat difícil i complicat. És molt d’agraïr l’esforç i la competència professional de Joan Negrié i el seu equip per consolidar a la ciutat una proposta d’aquestes característiques. Ara, el festival reclama la participació i implicació dels espectadors tarragonins i dels que vinguin de fora per demostrar que el volem aquí i que el volem més gran i més fort en el futur.

 

El FITT aporta a la ciutat modernitat, innovació, una redescoberta d’edificis històrics i projecció exterior. La tercera edició del festival tindrà lloc del 17 al 21 de juny amb sis propostes que es desplegaran per la Part Alta amb la voluntat de crear-hi un ambient propi i especial. Consulteu el programa i deixeu-vos emportar per la intuició, la curiositat i les ganes de trobar nous llenguatges escènics.

 

CIRQUE LE ROUX

UNA INVITACIÓ ALS SUBSCRIPTORS 

Només l’espectalce inaugural es representarà fora de les Muralles. El Teatre Metropol acollirà dimecres 17 a les 21 hores al Cirque Le Roux de França amb l’espectacle ‘The elephant in the room’. Gràcies als organitzadors del FITT, un dels subscriptors de la revista FET a TARRAGONA tindrà de regal dues invitacions per gaudir d’aquest espectacle. Només cal que envieu un correu a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat abans de la mitjanit d’aquest diumenge 14 de juny per participar en el sorteig de les entrades.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here