21.9 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

(Im)pares: de la URV a la pantalla

Els estudiants de la URV en els preparatius del rodatge del curt (im)pares com a treball de fi de grau (foto cedida)
Els estudiants de la URV en els preparatius del rodatge del curt (im)pares com a treball de fi de grau (foto cedida)

Es diu (Im)pares i és un projecte cuinat a foc lent i amb la il·lusió dels xefs principiants que, tot i la inexperiència, han volgut fer valdre els seus estudis, el seu talent i la seva tenacitat per parir un projecte que els ha sortit com volien. I aquest és un dels seus primers triomfs. Parlem d’un curtmetratge que s’estrenarà aquest divendres, 19 de juny, a l’espai cultural La Cantonada de Tarragona, a partir de dos quarts d’onze de la nit.

 

La peça, d’uns 20 minuts, vol fer reflexionar sobre l’èxit. Què és tenir èxit? On es troba la felicitat? Prejutgem excessivament? L’audiovisual intenta resoldre aquestes qüestions i ens fa pensar sobre les petites coses, els detalls que dia a dia, després de perseguir-los i assolir-los, ens fan completar la nostra plenitud. Ben bé com aquest curtmetratge per als seus autors: la Janina Llauradó, el Carlos Gómez i la Meritxell Lecha. Tres estudiants de la URV que, en el seu treball de fi de grau, es van conscienciar per a fer un pas més enllà: dotar-lo d’un acabat professional i intentar crear un producte tan seriós com fos possible.

 

Amb aquesta voluntat ha nascut (Im)pares. Un dels autors va llegir un article real a la premsa en què es parlava del cas de les persones superdotades i a partir d’aquí «tot va venir rodat», tal com explica la Meritxell Lecha, una altra de les directores. «Vam definir la ‘bíblia’ de personatges i la mateixa personalitat de cadascun d’ells ens marcava els límits de la història», explica Lecha. Tot i els moments de dubtes lògics en tots els projectes, el curtmetratge va sortir endavant després de setmanes de rodatge. Per donar-li l’envergadura que buscaven, van fitxar diversos professionals com un tècnic d’àudio o un coach d’actors, entre d’altres.

 

La professionalitat, però, no està ni de bon tros renyida amb la collita local. (Im)pares no oblida Tarragona i, de fet, la banda sonora és d’un grup de casa, «You are loved», que ha adaptat una de les seves cançons per a l’ocasió. La pantalla també compta amb un cameo, el del fotògraf Pep Escoda, que segons Lecha «encaixava a la perfecció amb el personatge». El repartiment consta de dos actors professionals i d’altres que, gràcies al curtmetratge, han pogut fer els primers passos per abandonar la interpretació amateur.

 

I l’esforç ha valgut la pena. Ara, en capella per l’estrena d’aquest divendres, no deixen de pensar en el futur. Serà només l’antesala d’un estiu molt intens. Justament la setmana que ve, els tocarà fer la defensa pública del treball de fi de grau. A partir d’aquí, seduiran festivals perquè (Im)pares es vegi a tantes pantalles com sigui possible i presentaran el curtmetratge arreu del territori perquè agafi volada. Un projecte jove i amb empenta que comença a veure la llum de l’èxit: administrar bé el talent  – també a casa nostra – ens deixa perles com aquesta.

Un moment del rodatge d'(Im)pares (foto cedida)
Un moment del rodatge d'(Im)pares (foto cedida)
Gerard Recasens
Gerard Recasens
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here