10.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 23, 2024

Un festival de sensacions

Runes d'una casa enderrocada al carrer Trinquet Vell, on comença l'espectacle 'Fugint' (foto: ANNA PLAZA)
Runes d’una casa enderrocada al carrer Trinquet Vell, on comença l’espectacle ‘Fugint’ (foto: ANNA PLAZA)

Trobada a la porta del Cau, al carrer del Trinquet Vell, a última hora de la tarda. Som més de vuitanta persones. Comentaris d’expectació. Gent amb ganes de viure sensacions diferents i situacions sorprenents. La primera sorpresa arriba de seguida: entrem al descampat que ha deixat una casa enderrocada al mateix carrer, davant del restaurant Les Voltes. Un grup de 9 persones / actors ens esperen. Són d’una altra època, d’un altre món. No pronunciaran ni una paraula. Els gestos i les expressions de la cara seran suficients. La foto que acompanya l’article correspon a aquest moment màgic

 

Després d’uns minuts en que no parem d’assmiliar un munt de sensacions, arriba el moment de FUGIR. Tres grups se separen per recòrrer tres circuits diferents per la Part Alta. Pujar a un camió tancat, emprendre un viatjge i deixar-te portar. Les següents parades se situen en amagatalls del carrer Granada (patis, pisos, garatges…) i voltants fins arribar a la plaça de la Pagesia i seguir pel vestíbul d’entrada al pàrquing Jaume I i Ca’l Pobre. Una hora després, tots ens retrobem al portal de Sant Antoni en un gran espai de festa. L’espectacle, però, encara ens depararà més sorpreses en el llindar de les muralles i el passeig de Torroja. No en som espectadors, en som protagonistes.

 

FUGIT, proposta del grup Kamchatka, ha estat una de les delícies del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) que s’ha celebrat aquests dies a la ciutat. Aquest espectacle itinerant demana una feina prèvia de recerca d’espais realment encomiable. Teatre de carrer que s’adapta necessàriament a cada poble, a cada ciutat. Un gran encert dels organitzadors del tercer FITT (amb Joan Negrié i Paloma Arza al capdavant) que ens ha deixat bocabadats amb altres propostes tan fantàstiques com l’espectacle inaugural del Cirque Le Roux. En resum: un munt d’emocions i sensacions difícls d’explicar que el FITT ens regala cada dos anys. Una iniciativa cultural moderna, avanguardista i innovadora que mereix el suport dels tarragonins. Felicitats al promotors i fins a la quarta edició, el 2017.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here