14.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Històries al voltant dels focs

Un castells de focs de Pirotecnia Zaragozana, que actuarà dimecres 1 de juliol a Tarragona
Un castell de focs de Pirotecnia Zaragozana, que actuarà dimecres 1 de juliol a Tarragona

Un subscriptor/a de la revista FET a TARRAGONA i un acompanyant podran veure des de la terrassa de Casa Canals la primera nit del Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, el proper dimecres 1 de juliol. Ho podran fer igual que altres persones que han participat en una acció de Tarragona Cultura per recollir i difondre els records de molta gent en relació al certamen, que enguany celebra el seu 25è aniversari.

 

Hi ha hagut una seixantena d’aportacions, que es mouen entre la tradició de veure els focs gairebé sempre des del mateix lloc o la variabilitat que ofereixen diversos indrets de la ciutat: platja, balcó, mar endins, passeig de Sant Antoni, terrats i balcons….”És una festa pels sentits. Amb els focs encetem l’estiu d’una manera exhuberant, acolorida i sorollosa. Mediterraniament”, explica una de les participants.

 

La idea de festa popular i d’inici de l’estiu està força extesa entre els tarragonins. Alguns prefereixen anar amb l’entrepà a la platja, estirar la tovallola, sopar, xerrar i gaudir de l’espectacle. Altres tenen la possibilitat de veure els focs des d’alguna embarcació, veler o catamarà, que sempre aporta una perspectiva diferent i original. N’hi ha que han trobat al Vial Bryant el lloc ideal amb l’amfiteatre als seus peus, n’hi ha que s’apunten als sopars sota els focs del passeig de les Palmeres i n’hi ha que busquen ubicacions diverses cada any per tenir sensacions canviants.

 

Algú valora especialment la coreografia, els colors o el ritme de l’espectacle, en un in crescendo que acaba amb la traca final i els aplaudiments (o no ) del públic. Però la majoria recorden el Concurs de Focs com una celebració familiar o en amics, una ‘excusa’ per trobar-se. Curiosament, molts dels participats rememoren els primers anys del certamen, quan eren més joves i tenien una il·lusió que després han mantingut en altres circumstàncies.

 

Per posar-ne un exemple de testimoni, el que ha escrit Meri Cheix a la pàgina de Facebook #Elsmeusfocs “Amb 20 anys era una festa baixar a la platja del Miracle, amb els entrepans i les begudes, les tovalloles i els biquinis. Bocabadades miràvem com esclataven amb força mentre enterràvem els peus nus a la sorra de la platja. Amb 30 anys, els veiem des de el Balcó del Mediterrani, la platja als nostres peus i al cel una explosió de sons de llum i colors i en acabar segudes tranquil•lament a les terrasses de la Rambla assaboríem un gelat. Amb 40 anys, els veig des del Passeig de Sant Antoni, amb la punta del Miracle retinguda a les pupil•les. En la negror del cel, esclaten cors, formes geomètriques i cucs que es despengen suaument en la nit. El meu home m’abraça per la cintura i em fa un petó, mentre el cel s’il•lumina amb palmeres de mil colors”.

 

L’acció a Facebook ja s’ha acabat, però els dies de l’esdeveniment, de l’1 al 4 de juliol, Tarragona Cultura us proposa que piuleu, amb l’etiqueta #ElsmeusFocs, el lloc des d’on acostumeu a mirar els Focs i amb qui aneu a veure’ls, de manera que podreu adjuntar una imatge, si ho voleu. Tots els participants en l’acció entrareu en el sorteig d’una estada de cap de setmana a la ‘Semana Grande’ de Bilbao per a 2 persones (estada en un hotel).

PER ALS SUBSCRIPTORS

Els subscriptors de la revista que vulgueu participar en el sorteig d’una invitació doble per veure des de Casa Canals la primera nit del Concurs, heu d’enviar un correu a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat abans de la nit de dilluns 29. La invitació és per dimecres 1 de juliol a les 22,30 h. A la punta del Miracle actuarà Pirotecnia Zaragozana.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here