El principal defecte dels tarragonins és “un sentiment d’inferioritat” que fa que no es posi prou en valor els atractius de la ciutat. Ho diu Gabriella Nonino, una fotògrafa italo-alemanya resident a Tarragona des de fa 3 anys i mig. “La gent d’aquí no sap valorar el que tenen i hi ha moltes coses que estan amagades i no s’ensenyen”. Paraules d’Helle Kettner, periodista danesa que viu a Tarragona des del 2004.
La Gabriella i la Helle es troben al jardí del Metropol en l’acte de presentació del número 12 del FET a TARRAGONA. La fotògrafa és protagonista d’un dels articles del dossier de la revista dedicats al turisme i la Helle és la noia que apareix a la portada fotografiada per David Oliete. El seu testimoni és revelador de com ens veuen els de fora: totes dues estan encantades amb la ciutat i en valoren la riquesa cultural, festiva i patrimonial, el mar, el clima, la gastronomia, l’entorn natural del territori…Parlen amb entusiasme dels castells com element referencial de Tarragona i reclamen que la ciutat s’aprofiti de la proximitat amb Barcelona.
Ara bé, la Gabriella troba a faltar un gran centre cultural que -segons ella- hauria d’anar a la Tabacalera, més aprofitament dels tinglados del Port i la connexió ciutat – platja a través de la projectada passarel·la. En aquest punt “fonamental” insisteix la Helle, perquè Tarragona, diu, ha de mirar més al mar. La italiana i la danesa també creuen que “s’han de cuidar els petits detalls” i donar ús a “edificis buits com el Banc d’Espanya” i demanen que els tarragonins “visquin la ciutat més enllà de Sant Magí i Santa Tecla”.
Al col·loqui apareixen Jujol i el modernisme, la ciutat medieval, les platges, la gastronomia, el clima… Tots els estrangers que coneixen i que han visitat Tarragona se’n tornen a casa “encantats”, asseguren. “És la gran desconeguda a Catalunya i a Espanya”, afirma convençuda la Gabriella. I totes dues animen els tarragonins a promoure i donar a conèixer més i millor una Tarragona que hauria de “proposar noves experiències” als turistes, remata la Helle.
Un centenar de persones van assistir aquest dimartts a la presentació de la revista, que ja és a la venda en llibreries i quioscos. A més del Dossier dedicat a ‘com ens veuen’ hi ha altres temes interessants que trobareu al FET i que us apuntem tot seguit:
– RELIGIONS (IN)VISIBLES: un ampli reportatge d’Esteve Giralt i David Oliete sobre la pluralitat religiosa a Tarragona. Deu confessions que es practiquen en mig centenar de centres de culte i domicilis privats de la ciutat.
– LLUIS GAVALDÀ: el líder d’Els Pets és el protagonista de l’entrevista principal de la publicació. Gavaldà parla dels 30 anys de trajectòria de la banda, però també del Minipop, de la cultura i de la ciutat. “Tarragona té un excés de casta i de caspa”.
– RETALLS D’ESTELADES: coincidint amb l’entrada amb força a l’ajuntament de l’independentisme d’esquerres, publiquem un article profusament documentat sobre l’evolució d’aquest moviment als últims vint anys a l’àmbit local.
– TONES DE SOLIDARITAT: a Campclar un grup de voluntaris ha convertit un edifici d’arquitectura senzilla i innovadora en un espai de referència per a famílies sense recursos. És el Servei de Distribució d’Aliments que gestiona Càritas.
– ART PER A TOTHOM: el Museu d’Art Modern aplica un pla d’actuacions per fer accessible les seves obres més emblemàtiques a persones amb capacitats diverses. Fem una visita al recinte acompanyant persones cegues i descobrint-hi els nous espais tacto-visuals.
Aquests i d’altres continguts configuren el número 12 de la revista FET a TARRAGONA,. A la venda a Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i a tots els quiscos del centre de la ciutat. Si encara no sou subscriptors de la revista, us convidem a afegir-vos-hi per només 30 € l’any i podreu gaudir de diferents activitats culturals gratuïtes i entrades per a espectacles de teatre i música. Només cal clicar aquí. Un total de 520 amics formen la gran família del FET.