13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

Una ciutat amb sentiment d’inferioritat?

Un moment de l'acte de presentació del número 12 del FET a TARRAGONA amb Gabriella Nonino, a l'esquerra, i Helle Kettner, a la dreta (foto: ANNA PLAZA)
Un moment de l’acte de presentació del número 12 del FET a TARRAGONA amb Gabriella Nonino, a l’esquerra, i Helle Kettner, a la dreta (foto: ANNA PLAZA)

El principal defecte dels tarragonins és “un sentiment d’inferioritat” que fa que no es posi prou en valor els atractius de la ciutat. Ho diu Gabriella Nonino, una fotògrafa italo-alemanya resident a Tarragona des de fa 3 anys i mig. “La gent d’aquí no sap valorar el que tenen i hi ha moltes coses que estan amagades i no s’ensenyen”. Paraules d’Helle Kettner, periodista danesa que viu a Tarragona des del 2004.

 

La Gabriella i la Helle es troben al jardí del Metropol en l’acte de presentació del número 12 del FET a TARRAGONA. La fotògrafa és protagonista d’un dels articles del dossier de la revista dedicats al turisme i la Helle és la noia que apareix a la portada fotografiada per David Oliete. El seu testimoni és revelador de com ens veuen els de fora: totes dues estan encantades amb la ciutat i en valoren la riquesa cultural, festiva i patrimonial, el mar, el clima, la gastronomia, l’entorn natural del territori…Parlen amb entusiasme dels castells com element referencial de Tarragona i reclamen que la ciutat s’aprofiti de la proximitat amb Barcelona.

 

Ara bé, la Gabriella troba a faltar un gran centre cultural que -segons ella- hauria d’anar a la Tabacalera, més aprofitament dels tinglados del Port i la connexió ciutat – platja a través de la projectada passarel·la. En aquest punt “fonamental” insisteix la Helle, perquè Tarragona, diu, ha de mirar més al mar. La italiana i la danesa també creuen que “s’han de cuidar els petits detalls” i donar ús a “edificis buits com el Banc d’Espanya” i demanen que els tarragonins “visquin la ciutat més enllà de Sant Magí i Santa Tecla”. 

 

Al col·loqui apareixen Jujol i el modernisme, la ciutat medieval, les platges, la gastronomia, el clima… Tots els estrangers que coneixen i que han visitat Tarragona se’n tornen a casa “encantats”, asseguren. “És la gran desconeguda a Catalunya i a Espanya”, afirma convençuda la Gabriella. I totes dues animen els tarragonins a promoure i donar a conèixer més i millor una Tarragona que hauria de “proposar noves experiències” als turistes, remata la Helle.

 

Un centenar de persones van assistir aquest dimartts a la presentació de la revista, que ja és a la venda en llibreries i quioscos. A més del Dossier dedicat a ‘com ens veuen’ hi ha altres temes interessants que trobareu al FET i que us apuntem tot seguit:

 

RELIGIONS (IN)VISIBLES: un ampli reportatge d’Esteve Giralt i David Oliete sobre la pluralitat religiosa a Tarragona. Deu confessions que es practiquen en mig centenar de centres de culte i domicilis privats de la ciutat.

LLUIS GAVALDÀ: el líder d’Els Pets és el protagonista de l’entrevista principal de la publicació. Gavaldà parla dels 30 anys de trajectòria de la banda, però també del Minipop, de la cultura i de la ciutat. “Tarragona té un excés de casta i de caspa”.

RETALLS D’ESTELADES: coincidint amb l’entrada amb força a l’ajuntament de l’independentisme d’esquerres, publiquem un article profusament documentat sobre l’evolució d’aquest moviment als últims vint anys a l’àmbit local.

TONES DE SOLIDARITAT: a Campclar un grup de voluntaris ha convertit un edifici d’arquitectura senzilla i innovadora en un espai de referència per a famílies sense recursos. És el Servei de Distribució d’Aliments que gestiona Càritas.

ART PER A TOTHOM: el Museu d’Art Modern aplica un pla d’actuacions per fer accessible les seves obres més emblemàtiques a persones amb capacitats diverses. Fem una visita al recinte acompanyant persones cegues i descobrint-hi els nous espais tacto-visuals.

 

Aquests i d’altres continguts configuren el número 12 de la revista FET a TARRAGONA,. A la venda a Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i a tots els quiscos del centre de la ciutat. Si encara no sou subscriptors de la revista, us convidem a afegir-vos-hi per només 30 € l’any i podreu gaudir de diferents activitats culturals gratuïtes i entrades per a espectacles de teatre i música. Només cal clicar aquí. Un total de 520 amics formen la gran família del FET.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here