22 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

Hereus del Bar Munich

Quatre dels fundadors dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la taula del bar Munich del barri (foto: DAVID OLIETE)
Quatre dels fundadors dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la taula del bar Munich del barri (foto: DAVID OLIETE)

El Munich és el bar de tota la vida dels seus pares. De petit, les seves joguines compartien magatzem amb el material dels castellers. Ell corria pel bar, jugava amb els altres nois i noies del grup i un dia se’l van emportar al local. Ara, aquell nen que tombava pel negoci familiar és el cap de colla. El Jordi Gaya i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es coneixen des de ben petits. Ell es va introduir al món dels castells perquè l’agrupació del barri va començar a fer les primeres reunions fa 25 anys a casa seva. “Jo sempre rondava per aquí; un dia em van portar al local, i així vaig començar a fer castells”, explica Gaya, satisfet de ser el protagonista d’una història amb un final feliç. “És un orgull per a mi que la colla comencés aquí, i que gràcies a això jo m’iniciés en aquest món. Després de tants anys els meus pares encara són al bar i jo a la colla, és un cercle molt bonic”.

 

Aquest establiment, situat al bloc Sant Tomàs de Sant Pere i Sant Pau, a prop del seu actual local, és el temple de la colla castellera, i això es palpa només entrar-hi. A simple cop d’ull hi pots veure molts cartells amb fotografies de les seves construccions més destacades i una vitrina, la primera que va tenir la colla, on encara s’hi llegeix el seu nom amb unes lletres força desdibuixades. Aquí hi van fer les primeres trobades. Avui, un quart de segle després, seiem a la mateixa taula on es va fundar una colla que, en els darrers anys, ha fet un salt espectacular i ha aconseguit traspassar les barreres del barri i convertir-se en una entitat plena d’il·lusió, amb ganes de créixer i respectada al món casteller.

 

“Ara, com que tenim local, s’ha perdut més aquell ambient d’abans i no hi som tan sovint, però aquest era el nostre punt de trobada, on sempre ens reuníem, fèiem dinars i sopars, i també hi vam celebrar el Cap d’Any moltes vegades”, rememora Josep Maria Pascual, Pasqui, un dels fundadors dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. L’agrupació es va crear l’any 1990, i en una taula del Munich s’hi van redactar els estatuts.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem íntegrament al número 12 del FET a TARRAGONA: dedicat a commemorar els 25 anys d’aquesta colla castellera. La revista la podeu trobar als quioscos i llibreries de la ciutat. Si us en voleu fer subscriptors, la rebreu còmodament a casa i podreu participar en activitats culturals gratuïtes i invitacions per a espectacles. La subscripció costa 30 € tot l’any. Clica aquí i comença a gaudir aquest estiu de les lectures del FET.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here