19.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 10, 2024

Tones de solidaritat

Un grup de voluntàries de Càritas, treballant dins del nou espai del Servei de Distribució d'Aliments a Campclar. Fotografia: Agustí Arévalo.
Un grup de voluntàries de Càritas, treballant dins del nou espai del Servei de Distribució d’Aliments a Campclar. Fotografia: Agustí Arévalo.

Al barri de Campclar, a menys d’un quilòmetre del principal establiment a la zona d’una multinacional del menjar ràpid i sense límits, es viu dos dies a la setmana un petit miracle. Un grup de voluntaris ha convertit un magatzem de disseny innovador en un espai de referència des d’on reparteixen aliments a veïns sense recursos. Una versió moderna de la multiplicació dels pans i els peixos basada en la solidaritat.

 

L’alimentació és un dret. Ho consagra l’article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans i està recollit i protegit a la majoria de legislacions nacionals. Però com s’esdevé tradicionalment, aquesta seguretat jurídica no garanteix una cobertura global i homogènia arreu del món. A casa nostra, i enmig d’una fractura social accentuada per les desigualtats en augment entre rics i pobres, les administracions es mostren impotents per cobrir les necessitats de tota la població (l’Institut Nacional d’Estadística va calcular el maig passat que una de cada cinc famílies viu a Espanya sota el llindar de la pobresa).

 

A Tarragona hi ha cada dia més persones sense els recursos econòmics adients per alimentar-se en bones condicions de qualitat i quantitat. Ho confirmen, entre altres indicatius fiables, les enquestes i els estudis periòdics que fan públics les oenagés que treballen directament al carrer. On no arriben les administracions ho fa la solidaritat de les entitats privades sense ànim de lucre i la dels seus voluntaris.

 

N’és un bon exemple el Servei de Distribució d’Aliments (SDA) de Càritas, que, recentment, ha estrenat un equipament paradigmàtic, dissenyat per l’estudi local Nua Arquitectures, al barri de Campclar, una de les zones de la ciutat amb un nivell més alt de pobresa. Es tracta d’una mena de supermercat per a persones i famílies que no tenen gairebé res (molts no reben cap subsidi) i que, un cop al mes, poden endur-se a casa una cistella d’aliments bàsics sota l’assessorament i l’acompanyament d’un equip de voluntaris.

 

(…)

Així arrenca un reportatge que publiquem íntegrament al número 12 del FET a TARRAGONA dedicat al nou espai de distribució d’aliments de Càritas al barri de Campclar. La revista la trobareu a les llibreries i quioscos de la ciutat. També us en podeu fer subscriptors per 30 € l’any i la rebreu còmodament a casa. Ajudan’s a reforçar la revista que ofereix qualitat i prestigi a Tarragona. Subscriu-te al FET.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here