Advertisement Advertisement
Carregant ...

Marea groga a la vista

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

L'âliga va tornar a ballar a les escales de la Catedral el passat 11 de juliol (foto: Tarraco Festes)

L’âliga va tornar a ballar a les escales de la Catedral el passat 11 de juliol (foto: Tarraco Festes)

L’Onze de Setembre de l’any passat una immensa marea groga i vermella va inundar els carrers de Barcelona per fer possible la V, una de les mobilitzacions més impactants de la recent història d’Europa. Enguany, l’Assemblea Nacional Catalana, com a organitzadora de la manifestació de la Diada a la Meridiana, demana als assistents que hi vagin amb una samarreta de color blanc.

S’ha posat de moda donar color a actes lúdics i festius més o menys multitudinaris. A Tarragona, enguany per la Tecla, els aliguers volen convertir la Baixada de la nit del 21 de setembre en una autèntica marea groga, que tothom que hi participi ho faci amb una samarreta d’aquest color. L’Àliga celebrarà les seves trenta tecles amb una samarreta pròpia que presentarà el 15 d’agost i que aspira a convertir-se en una de les imatges més potents de la Festa Major de Tarragona 2015.

La marea groga segur que serà un èxit, tenint en compte l’atractiu de l’Àliga per a milers de tarragonins i l’atractiu de la Baixada entre moltes persones de la ciutat i de fora. Una plaça de les Cols, unes escales, un Pla de la Seu i uns carrers Major i Merceria inundats de groc en un ambient de civisme i festa hauria de ser una de les millors imatges de Tarragona per exportar a Catalunya i al món (Oi que recordeu el ‘chupinazo’ dels Sanfermines cada 6 de juliol amb una plaça de l’Ajuntament de Pamplona inundada de camises blanques i mocadors vermells?).

La marea groga serà el punt culminant d’una celebració que tindrà el seu dia principal: el dissabte 19 de setembre. Aquella jornada l’Àliga participarà a la marató de donació de sang, tindrà la seva pròpia revetlla a la plaça del Rei i serà l’amfitriona de la Mostra de Folklore Viu. Aquesta serà la primera trobada d’elements festius coronats i estructurats en forma de Seguici, que aplegarà un grup d’onze propostes diverses i originals, procedents de diferents punts dels Països Catalans.

OBSEQUI A UN SUBSCRIPTOR/A 

Per anar preparant la gran festa de l’Àliga, sortegem una samarreta exclusiva del 30è aniversari i un domàs oficial. La samarreta -disenyada per Josep Maria Guillen- no està a la venda i se n’han editat poc més d’un centenar d’exemplars. Poden optar al sorteig només els subscriptors/res de la revista FET a TARRAGONA que enviïn un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat abans de la mitjanit del pròxim divendres 31 de juliol. Participeu-hi i emporteu-vos un obsequi ben especial dels aliguers tarragonins.

Samarreta commemorativa de les trenta tecles de l'Àliga de Tarragona i domàs oficial

Samarreta commemorativa de les trenta tecles de l’Àliga de Tarragona i domàs oficial


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *